Райън Гигс извика Пол Скоулс за помощник в Юнайтед

снимка: Guliver/Getty Images

Райън Гигс прави първите си стъпки като мениджър на „червените дяволи“, тъй като вече бившия треньор Дейвид Мойс бе уволнен само след 10 месеца работа на „Олд Трафорд“.

Нервите на ръководството не издържаха след загубата на тима срещу Евертън с 2:0 и отстраниха Мойс от поста. Остатъкът на сезона се доверява именно на 40-годишния ветеран.

Остават четири мача в Англия, в които Гигс ще ръководи Юнайтед. Той е един от малкото играещи мениджъри в историята и ще е изключително интересно как ще съчетае двете позиции. Крилото на Манчестър Юнайтед, въпреки напредналата си възраст винаги е показвал висока класа.

Слуховете бяха потвърдени, че уелсеца ще потърси помощта на бившия си съотборник Пол Скоулс. Полузащитникът познава изключително добре клуба и ще е от голяма полза на Гигс.

Нека не забравяме факта и че двамата заедно са част от „мечтания“ отбор на „червените“ и общо са печелили английското първенство цели 11 пъти. Интересен факт е, че толкова отличия нямат целите отбори като Челси и градския съперник Манчестър Сити.

Скоулс се отказа от футбола малко преди напускането на великия сър Алекс Фъргюсън. Бившият полузащитник има почти 500 мача като футболист и над 100 гола за Манчестър Юнайтед.

„Червените“ от Манчестър загубиха всякакви шансове за топ 4 този сезон, което означава, че тима ще пропусне участие в най-комерсиалния турнир в света Шампионска лига през сезон 2014/2015.

Оставащите мачове на Рууни и компания няма да се отразят на класирането и те ще дадат възможността на Райън Гигс да покаже лидерските си способности. Освен Скоулс, братята Невил и Ники Бът също ще помагат на бившия си съотборник в новото му начинание.

Първото предизвикателство за Гигс ще бъде домакинство срещу Норич, а след това двубои и с Саутхямптън, Уест Хям и Съндърланд.

Дали бившите звезди на тима ще успеят на възродят машината, която бе отбора при сър Алекс предстои да разберем.