Ливърпул ще купува големи звезди през лятото

снимка: БТА/AP

Класирането за Шампионска лига следващия сезон е чудесна възможност за Ливърпул да привлече няколко големи звезди в отбора си.

Мърсисайдци са първи с актив от 80 точки и 5 повече от втория Челси. Това ги превръща във фаворит за спечелването на 19-та титла във Висшата лига тази година.

„Първо ще решим кого искаме да вземем и тогава ще обмисляме цената“, заяви един от директорите на клуба Иън Айри.

След като завършиха 7-ми през изминалия сезон, целта на мърсисайдци бе да завършат в топ 4 и да си осигурят класиране за Шампионска лига.

Липсата на участие на Ливърпул в други Европейски турнири този сезон помогна за свежестта на играчите и концентрирането върху Висшата лига. Ливърпул надмина всички очаквания и към момента си осигури минимум 3-то място в крайното класиране.

Остават 3 мача до края на сезона, в които „червените“ се нуждаят от 7 точки, за да спечелят титлата.

„Винаги е било трудно на трансферния пазар, особено когато не си на топ ниво“, коментира Айри.

„Имахме късмет да привлечем топ играчи, въпреки не толкова доброто ни представяне през последните години. Но сега нещата са малко по-различни. Отвориха ни се още няколко врати със сигурност.“

„Няма място за сравнение, очакваме различен отбор през следващия сезон, особено сега след като ще се състезаваме в най-елитния клубен турнир“, отбеляза директорът.

Най-вероятно приоритет на Ливърпул ще е привличането на дефанзивни играчи.