Ван Гаал си разчисти пътя за Юнайтед

снимка: Guliver/Getty Images

Легендарният холандски специалист Луис ван Гаал е отказал окончателно предложението на лондонския Тотнъм, разчиствайки пътя си към евентуално назначение в шампиона Манчестър Юнайтед, съобщава британският ежедневник "Мирър", цитирайки източници от Ниската земя.

Както е известно, Ван Гаал ще се оттегли от поста селекционер на Холандия след Световното първенство в Бразилия, като ръководството на Тотнъм вече стартира преговори с бившия треньор на Барселона и Байерн Мюнхен.

Днешното уволнение на Дейвид Мойс обаче преобръща нещата на сто и осемдесет градуса, като 62-годишният Ван Гаал е останал крайно изкушен от възможността да се озове на "Олд Трафорд" през лятото.

Според информации от родината на Ван Гаал, тактикът вече е уведомил Тотнъм в решението си да откаже тяхната оферта, явно насочвайки се към мениджърския пост в Манчестър Юнайтед.

В медийното пространство вече циркулират имената и на други специалисти, свързани с работата на "Олд Трафорд", но на този етап Луис ван Гаал изглежда като главен фаворит за поста.

Временно до края на сезона Манчестър Юнайтед ще бъде воден от клубната легенда Райън Гигс.