Още антирекорди за Дейвид Мойс

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс продължава с кошмарната си дебютна кампания начело на „червените дяволи“, като този уикенд регистрира нови антирекорди и без това безцветното си представяне като треньор на шампоните от миналия сезон.

Шотландският специалист бе поразен от бившия си отбор Евертън на стадион „Гудисън Парк“, след като „карамелите“ се справиха с 2:0 с Юнайтед и окончателно го отрязаха дори от илюзии за Шампионската лига.

За първи път от 1995-та година Манчестър няма да играе в най-силния футболен турнир - „дяволите“ имат да изиграят още 4 двубоя до края на кампанията, а вече изостават с 13 пункта от 4-ия в класирането Арсенал.

Също така за първи път от сезон 1969/70 Евертън нанася две поражения на Манчестър Юнайтед в рамките на една кампания. Трябва да се подчертае, че с такъв „дубъл“ в настоящото първенство вече се похвалиха големите съперници на „дяволите“ - Манчестър Сити и Ливърпул.

За първи път в историята на английския елитен футбол пък и Ливърпул, и Евертън записват по две победи в първенството срещу Юнайтед. Също така е сигурно, че каквото и да се случи в оставащите 4 мача на „червените дяволи“, те ще завършат с най-малко точки в класирането на Висшата лига в историята си.