Суарес към феновете: Не се притеснявайте

снимка: Guliver/Getty Images

Луис Суарес посъветва феновете на Ливърпул да останат спокойни за решаващите срещи от Висшата лига на мърсисайдци в борбата за първа титла от 24 години.

Уругвайският нападател е водещ реализатор на тима с 29 попадения в кампанията, но призна, че се опитва да не следи медиите, за да не се натоварва с допълнително напрежение.

"Нормално е феновете ни да бъдат развълнувани и да коментират шансовете ни. Искам да им кажа да останат спокойни и да не се притесняват. Ние ще опитаме да дадем всичко от себе си", заяви Суарес за официалният сайт на Ливърпул.

"За играчите е най-добре да не обсъждаме този въпрос. Аз лично смятам, че ако не гледам телевизия, не слушам радио и не чета за нас в интернет, е най-добре. Всички сме наясно в каква ситуация се намираме.

Да спечелим титлата би било много специално, но все още не желаем да говорим за това", допълни той, цитиран от БТА.

Ливърпул има 2 точки аванс пред Челси на върха на класирането четири мача преди края на сезона, а серията започва през уикенда срещу застрашения от изпадане Норич.

Английският национал Даниел Стъридж ще бъде на линия за гостуването на "Кероу Роуд". Нападателят получи травма на бедрото при победата над Манчестър Сити с 3:2 в предишния кръг, но вече е възстановен.