Челси още по-близо до подписа на Диего Коща

снимка: БТА/AP

Отборът на Челси е пред подписване със звездата на Атлетико Мадрид Диего Коща, твърдят източници на Goal.com близки до клуба от Лондон.

Сумата за трансфера е определена на 42,5 милиона евро. Представители на „сините“ са били забелязани няколко пъти през последния месец в щаба на испанците. Планирани са бъдещи срещи около полуфинала на Шампионската лига между двата тима.

От Челси са готови да платят 42,5 милиона като голяма част от сумата ще отиде за агента на футболиста.

Английският гранд ще утрои заплатата на бразилеца. В момента се говори, че Коща взима около 61,000 евро на седмица.

Треньорът на Атлетико Диего Симеоне даде ясно да се разбере, че неговият клуб е безсилен пред подобен трансфер, когато от отсрещната страна стои клуб с финансовите възможности на Челси.

„Всичко зависи от Диего и това кое е най-добре за бъдещето му. Ще подкрепя всяко негово решение. Нормално е Челси да се интересува от него. Това ме прави щастлив, защото целта ми е моите футболисти да се подобряват“, коментира наставника пред испанския АС.

„Знаем каква е финансовата сила на Челси. Ситуацията е подобна на тази с Радамел Фалкао. Как мога да му кажа да не отива в Монако?“

„Самуел Ето'о остарява и това може да е много добра възможност за Диего. За сега обаче той е наш“, добави Симеоне.

Диего Коща се превърна топ трансферна цел на Челси, след като Атлетико оглавяват Ла Лига и са сред 4-те отбора финалисти в Шампионска лига. Англичаните бяха готови да го вземат още през зимния трансферен прозорец, но Коща не поиска да си тръгне в средата на сезона.

Сумата тогава достигна до 36 милиона евро.

25-годишния бразилец има вкарани 34 гола в 45 мача този сезон. 26-те му гола в Ла Лига му отреждат второ място пред Кристиано Роналдо.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не прави опит да скрие желанието си за закупуване на нападателя. Португалският специалист няколко пъти обяви публично, че не е доволен от своите нападатели.

В момента атаката на „сините“ се води от Фернандо Торес, Самуел Ето'о и Демба Ба.

Челси разполага с още една възможност в лицето на Ромелу Лукаку, който в момента е под наем в Евъртън.

Интерес към Торес има именно от страна на Атлетико, а също и от Интер, Тотнъм и Галатасарай. Възможно е и тарана да бъде даден само под наем, но да се поемат разноските по заплатата му.