Фулъм без Бербатов изхвърча от Купата на лигата

снимка: БТА/AP

Без Димитър Бербатов в състава си Фулъм отпадна от турнира за Купата на лигата в Англия след безславно и драматично поражение като гост на втородивизионния Лестър с 4:3.

 

Българският нападател очаквано не попадна в групата за гостуването на „Уокърс Стейдиъм" в Лестър, като вместо него на терена излезе Уго Родайега, а новото попълнение Дарън Бент се включи от резервната скамейка през втората част.

 

Бербатов стана обект на поредната порция критики от медиите в Англия, като някои журналисти дори определиха като „срамен" факта, че именно българският нападател носи капитанската лента на клуба.

 

Фулъм натрупа две последователни загуби в рамките на по-малко от 4 дни, след като през уикенда отстъпи на Саутхямптън с 0:2 в поредния кръг на Премиърлийг. „Котиджърс" видимо подцениха съперника си от Чемпиъншип и бяха заслужено наказани с 3 гола в рамките на 12 игрови минути.

 

Първо Родайега даде аванс на гостите в 18-ата минута, но той бе заличен от гола на Уес Морган за 1:1 в 41-ата. Крис Ууд донесе радост на феновете на домакините с осъществяването на пълен обрат в последните секунди на първото полувреме - 2:1.

 

Игнаси Мигел изведе Лестър още по-напред в резултата в 53-ата минута, но Родайега поуспокои страстите в редиците на втородивизионния тим с гол за 3:2 в следващата атака на Фулъм.

 

Гръцкият ветеран Йоргос Карагунис изглеждаше, че е издействал преиграване за „котиджърс" с изравнителното попадение за 3:3 в 87-ата минута, но Лойд Дайър попадна в прегръдките на съотборниците си в 90-ата с инфарктен победен гол за крайното 4:3.