ВИДЕО: Юнайтед най-накрая убедителен на "Олд Трафорд"

снимка: БТА/AP

Мексиканският национал Хавиер Ернандес бе в главната роля при комфортната победа на Манчестър Юнайтед с 4:0 над гостуващия Норич в двубой от 4-ия кръг на турнира за Купата на лигата в Англия.

 

Чичарито откри резултата в 20-ата минута от дузпа за радост на „Олд Трафорд", а в 53-ата съвсем отказа скромния гостуващ тим от мисъл за подвиг с второто си попадение в срещата. Ернандес има само 1 гол в 4 мача от Премиърлийг, но се представя блестящо в турнира за втората по значимост купа, като вече се е разписвал три пъти в двата мача, които е изиграл.

 

В 88-ата минута и Фил Джоунс записа името си сред голмайсторите, за да направи успеха на „червените дяволи" още по-категоричен. През целия минал сезон защитникът така и не намери пътя към противниковата мрежа, като за последно бе реализирал при загубата от Базел с 2:1 в груповата фаза на Шампионската лига през кампанията 2011/2012.

 

В заключителните секунди на срещата остана време и за Фабио да Силва да наниже топката във вратата на безпомощните новаци в елита за крайното 4:0.

 

Така Манчестър Юнайтед очаквано продължава напред, а мениджърът Дейвид Мойс използва случая да даде шанс за изява на футболисти, които по-рядко получават игрови минути.

 

Нашумелият напоследък талант от Косово Аднан Янузай отново попадна сред титулярите, заедно с новото попълнение от Кристъл Палас Уилфред Заха, както и Александър Бютнер и Том Клевърли. Янузай играеше ролята на „номер 10" зад Чичарито, а Фил Джоунс започна в центъра на халфовата линия, оставяйки Рио Фърдинанд да си партнира с Неманя Видич в средата на ариегарда.

 

„Червените дяволи" имаха нужда от по-безпроблемен двубой след трудностите, които изпитват през последните седмици в Премиърлийг. В 18-ата минута на срещата Янузай пробва да си проправи път в наказателното поле след хубав пробив по фланга и бе повален на тревата с нескопосано отиграване на Лерой Фер - дузпа за домакините.

 

Ернандес хладнокръвно прати вратаря Бън в грешния ъгъл, за да изведе Юнайтед напред в резултата - 1:0. в 53-ата минута мексиканецът се разписа за втори път при добавка с глава, след като първият му удар бе париран, но при втория нямаше кой да попречи на топката да посети мрежата - 2:0.

 

В 77-ата минута вместо Заха в игра се появи и Уейн Рууни, чието име миналата седмица бе свързвано предимно с текущите преговори за нов договор с ръководството на Юнайтед.

 

В 88-ата Джоунс се оказа на правилното място, за да засече топката в мрежата за 3:0, а Фабио направи успеха на „червените дяволи" разгромен с попадението си за крайното 4:0 след великолепна асистенция на Рууни.

 


Manchester United 4-0 Norwich City All Goalsby all-goals