Съра отказал два пъти на Англия

снимка: БТА/AP

Сър Алекс Фъргюсън днес представи автобиографичната си книга, като на събитието разкри част от съдържанието, свързано със скандалите около имената на Рой Кийн и Дейвид Бекъм.

 

В същото време в книгата фигурират и две оферти, които шотландецът е получил от ФА, за да стане селекционер на английския национален отбор.

 

Оказва се, че през още преди 2001 година той е бил питан дали ще поеме отбора, но е отказал категорично само след 10 секунди. В същото време стана ясно, че това не е била и първата оферта към него.

 

"Това беше моят шанс да потуля Англия", пошегува се Сър Алекс и продължи. "Нямаше начин да взема работата. Адам Крозие дори не беше първият, който ми предложи тази работа. Отне ми точно 10 секунди да кажа не. Не мога да съм треньор на Англия и след милион години.

 

Просто нямаше как да направя това. Това беше легло от пирони, на което дори не се изкуших да легна", каза още Фърги и хвърли светлина върху случая с Уейн Рууни.

 

"Той дойде при мен само ден след спечелването на титлата и ме помоли да го пусна да си ходи. Той не беше доволен, че съм го оставил извън някои мачове или че съм го сменял в други. Агентът му също звънна. Той не беше от най-бързо учещите се играчи, но в момента е различен играч и е перфектен за Юнайтед", каза Съра.