ВИДЕО и СНИМКИ: Берба се отпуши в мач с брилянтни голове за Фулъм

галерия:

снимка: БТА/AP

Димитър Бербатов най-накрая сложи край на мъките си в Премиършип през този сезон, след като се разписа при победата с 4:1 като гост на Кристъл Палас в последен двубой от 8-ия кръг.

 

"Котиджърс" записа умопомрачителна успеваемост и с първите си 4 точни удара отбеляза 4 гола, 2 от които бяха особено красиви.

 

Срещата почна слабо за гостите, които позволиха на Мариапа да надскочи всички и да даде аванс на своите още в 7'. С гол №1 за сезона до момента обаче Касами изравни в 19', а в 45' Сидуел с друго красиво попадение даде аванс на своите.

 

През втората част Бербатов напомни за себе си и с глава записа първия си гол в 7 мача през този сезон, а крайното 4:1 бе оформено от Сендерос в 54'.

 

Благодарение на успеха си Фулъм събра 10 точки и се изкачи до 13-а позиция, записвайки 3-ия си успех до момента. Палас пък продължава с трудностите си и окупира 19-о място с едва 3 пункта - 2 повече от последния Съндърланд.

 

Домакините записаха мечтан старт, след като в 7' чудесно центриране на Дженсън Пънчън беше засечено с глава от защитника Мариапа, който откри резултата. Палас можеше да отбележи още веднъж, но Пънчън пропусна.

 

В 19' пък плахият до момента Фулъм вкара феноменално попадение - след дълъг пас на Ритер Касами овладя на гърди на скорост пред наказателното поле, а с мощен удар от воле с десния крак препарира вратаря на домакините - 1:1 след чудесно изпълнение. Английските коментатори на срещата пък бързо припомниха изпълнението на Ван Бастен срещу СССР през 1988 година.

 

След скучни минути до края в 45' Руис се опита да центрира от фаул, но топката рикошира в стената. Тя обаче се озова на десния крак на Сидуел, който с мощно воле прати топката вдясно под горната греда - 2:1 за "котиджърс".

 

След почивката с първата си опасност Фулъм реши всичко в срещата, като при центриране от корнер на Руис Берба засече топката с глава и се разписа за 3:1. Той не беше вкарвал във Висшата лига повече от 500 минути.

 

 

Само 4 минути по-късно сломените домакините получиха още един гол, като отново Руис центрира отлично от корнер, а Сендерос, който се беше пласирал на далечната греда, отбеляза едно от най-лесните попадения в кариерата си.

 

До края на срещата Бербатов получи няколко шанса да се разпише отново, но показа отборен дух и реши да комбинира, а Касами изпусна най-чистото положение малко преди края.