Официално: И Арсенал стана част от разпродажбата в Саутхямптън

снимка: БТА/AP

Лондонският Арсенал не подмина тоталната разпродажба на играчи, която спретна Саутхямптън през това лято, и се сдоби с бранителя на "светците" Калъм Чеймбърс.

19-годишният талант не беше постоянен титуляр в отбора, но въпреки това "артилеристите" са харесали качествата на младежкия национал и броиха за него цели 12 милиона паунда, като част от сумата ще бъде изплатена при определени условия, изпълнение от играча. 

Това е третият трансфер от Саутхямптън към Арсенал, като през 2006 година беше привлечен Тио Уолкът, а 5 години по-късно и Алекс Окслейд Чембърлейн, които и до ден днешен са в отбора.

Арсен Венгер пък е бил впечатлен от разнообразните качества на Чеймбърс и френският специалист планира да го превърне в централен бранител вбъдеще.

Иначе за титулярно място през новия сезон той ще се бори с Матийо Дебюши, привлeчен по-рано през този месец.

Чеймбърс е подписал договор за срок от 5 години, като това е поредният футбилист, които напуска през това лято. Саутхямптън вече се раздели с Рики Ламбърт, Лалана и Деян Ловрен (Ливърпул), както и с Люк Шоу (Манчестър Юнайтед). Очаква се продажбата и на Джей Родригес в посока Тотнъм.