Нов кошмар за Ботев в Битката за Тракия

снимка: Пресслужба Берое

Берое съсипа Ботев с 3:1 като гост и взе Битката за Тракия, предаде от Коматево репортер на Sporta.bg. Поредният безумно слаб и безидеен мач за "канарчетата" бе използван от заралии, които изместиха Лудогорец от третата позиция.

Головете за тима от Стара Загора отбелязаха Георги Андонов в 42-ата минута, Елиаш в 73-ата и Зехиров в 84-ата. Първото попадение бе особено болезнено за феновете на домакините, защото го заби бивше "канарче". Жоро Андонов не остави шанс на Виктор Голас след отлично изпълнение на пряк свободен удар. Вторият гол пък падна след корнер, когато Елиаш наказа неориентираната защита на Ботев. Накрая и Зехиров се изреди на безпомощния съперник. Почетният гол за Ботев отбеляза Васев в продълженията.

На "жълто-черните" не помогнаха и върнатите в състава Йордан Христов и Пламен Николов. И двамата играха страхливо, както и съотборниците им. Тотално грешни отигравания имаха младоците Серкан Юсеин и Алекс Колев. 

Треньорът на Ботев Ермин Шиляк пък отново отнесе освирквания от "бултрасите". Той смени най-дейния играч Нико Варела и доказа, че е словенско менте, което съсипва славния пловдивски клуб.

Вместо уругваеца, Шиляк вкара в игра сбъркалия професията си Божидар Васев, който видно не става за отбор като Ботев.

Берое записа втора поредна победа с 3:0, след като в миналия кръг прасна и Черно Море насред Варна с класика.

Възпитаниците на Петър Хубчев събраха в актива си 26 точки и гледат смело към върха. Ботев пък остава на 8-ма позиция с 15 пункта и ще трепери за мястото си в елита.

Шефовете на пловдивчани вече трескаво търсят заместник на Ермин Шиляк, който стои на поста си само заради тлъста комисионна, която клубът не желае да му изплаща при уволнение.

Битката за Тракия не мина и без грозни сцени по трибуните. Враждуващите агитки не спряха да си разменят обиди. По-буйните от тях пък взривиха няколко бомби в гостуващия сектор и стреснаха сериозно спокойни квартал Коматево под тепетата. 

Огромно количество полицаи обаче овладяват страстите и до момента по-тежки инциденти между двете агитки се разминават.

Треньорът на Берое Петър Хубчев обаче изригна с изненадващо изказване след срещата: "И двата тима играха добре. Имахме щастието да вкараме след 2 статични ситуации. Чувствах, че напрежението в нашата игра е голямо. Не съм особено доволен. Треперехме на скамейката. Не можем да мачкаме никой в България, нямаме тази класа. Само медиите говорят за титла за Берое. Ние си знаем, че нямаме сили за нея, поне засега", заяви Хубси.

"Повлия ни тежко, че ни вкараха в края на първата част. Дотогава се представяхме добре. Опитахме се да реагираме, но не стана. Не съм доволен от мача. Журналистите вкарват негативи в съблекалнята на Ботев с глупави писания. Ситуацията е тежка за нас, но не и непреодолима. В Пловдив се вдига прекалено много шум от 1-2 загуби. Това е ненормално. Правя каквото мога с налините футболисти. Аз ще си изпълнявам договора, докато ме иска ръководството", оправда се нагло наставникът на Ботев Ермин Шиляк след поредния загубен двубой.