Първите думи на Кевин де Бройне като играч на Манчестър Сити

снимка: mcfc.com

Кевин де Бройне официално вече е футболист на Манчестър Сити. "Гражданите" успяха да привлекат белгийския национал от Волфсбург за 52 милиона паунда. Крилото даде и първото си интервю пред клубния сайт.

- Кевин, добре дошъл в Манчестър Сити! Сделката най-накрая стана факт. Как се чувстваш?

- Последните няколко седмици се изписаха много неща в пресата. Аз обаче продължих да играя и тренирам и изчаках, докато всичко се нареди и двата клуба се разберат.

- След като всичко свърши вече може да продължиш напред.

- Да, вече мога да се концетрирам върху футбола. Всички неща, които се случиха, няма как да не ти пречат да играеш на най-високо ниво и да се раздаваш на 100%.

- Висшата лига не е непозната територия за теб, след като вече игра за Челси. Колко различно е да играеш в Германия, Белгия и Англия?

- Мисля, че Висшата лига е най-доброто първенство в света, а след нея може би е Бундеслигата. Във Волфсбург изкарах страхотна година и половина, спечелихме и трофеи. Сега имам шанс да израстна още като футболист и се надявам да се справя добре.

- Има много играчи, които пристигат в Англия от Германия, което потвърждава твоите думи, че Бундеслигата е много добро първенство.

- Да, мисля че Бундеслигата е чудесно първенство. Има много качествени отбори и играчи, които се представят много добре и в Шампионската лига, като Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд), както и Волфсбург, където прогресът е голям. Миналата година спечелихме Купата на Германия и стигнахме до полуфинал за Лига Европа.

- Манчестър Сити започнаха отлично сезона и съм сигурна, че нямаш търпение да се присъединиш към състава.

- Мисля, че това е перфектен старт. Спечелиха максималния брой точки до момента и просто отборът нямаше как да се представи по-добре. Надявам се да продължим по същия начин и след паузата за националните отбори, която предстои.

- Виждали сме те на няколко различни позиции. Къде обаче предпочиташ най-много да играеш?

- На всичките позиции, на които съм играл, ми е удобно, но мисля, че най-доброто място за мен е в халфовата линия.

- Има убийствена конкуренция в състава на Манчестър Сити заради многото качествени играчи. Ще ти помогне ли това?

- Мисля, че точно от това имам нужда в момента. Преди няколко години единственото, което исках, е да играя. Последната година също промени много неща. Когато се присъединих към Волфсбург трябваше да се боря за мястото си в отбора. Давах всичко от себе си, а успяхме и да спечелим две купи с моите съотборници. Сега имам възможност да спечеля и много трофеи с Манчестър Сити.

- Ще имаш възможността да играеш с футболисти като Серхио Агуеро, Давид Силва. Как те кара да се чувстваш това?

- Това са едни от най-добрите играчи в света. Искам да достигна най-високото възможно ниво. Искам в края на сезона да сме щастливи и може би да сме спечелили няколко трофея. Това е най-важното за клуба, за играчите и разбира се, за феновете.

- В отбора е съотборникът ти от националния отбор на Белгия Венсан Компани. Ще ти помогне ли присъствието му да се адаптираш по-бързо?

- Винаги е приятно, когато имаш познати лица около себе си. Познавам Венсан много добре и той може да ми помогне много.

- А говори ли с него преди да се подпишеш с Манчестър Сити?

- Чухме се няколко пъти по телефона. Каза ми, че отборът е добро място за мен и ако имам някакви проблеми винаги мога да му се обадя. Даде ми съвет да следвам сърцето си и, че ще е щастлив, ако дойда в Манчестър Сити.

- Какви са първите ти впечатления от условията?

- Прекрасни! Мисля, че това е прекрасно място за развитие за младите футболисти. Базата, която имаш за тренировки, е фантастична. Всеки клуб мечтае за подобни условия, но не всеки може да си го позволи.

- Избра да играеш със 17-ти номер. Има ли нещо специално в това?

- Не, няма нищо. Ако можех, щях да избера номер 14, защото съм играл с него през цялата си кариера.

- И за финал - какво би искал да кажеш на феновете на Манчестър Сити?

- Искам само да помогна на отбора и се надявам в края на сезона да празнуваме заедно спечелените трофеи.