Марселиньо разкри дали остава в Лудогорец

снимка: ludogorets.com
Марселиньо е безспорната звезда на Лудогорец. Колко е важен за отбора се видя в два мача. В първия двубой с Милсами, когато шампионите не приличаха на себе си, и в дербито с Левски, което бразилецът сам реши с едно гениално отиграване. Той вече 4 години е в отбора, а Лудогорец е неизменно шампион. Бразилецът говори за „Меридиан Мач" преди поредния финал на тима му - за Суперкупата срещу Черно море.
 
 
- Марселиньо, предстои ви финал за Суперкупата на България срещу Черно море. Каква е нагласата ви преди двубоя?
 
- Това е финал, голям мач. Отиваме с идеята да спечелим и то с хубав футбол. Ще има хубава атмосфера на стадиона, ще има настроение. Дано да спечелим пореден трофей. За това отиваме в Бургас.
 
- Преди малко повече от две седмици победихте Черно море във Варна. Това дава ли ви предимство?
 
- Не, финалите винаги са различни. Там мотивацията е друга, играе се по други правила. Онзи мач вече е в историята. Тогава се възползвахме от факта, че отборът на Черно море бе изморен, след като бе играл мач реванш и в Лига Европа. Съперникът обаче е качествен тим. Играят винаги много компактно, винаги близо до съперника. Черно море често пази основните футболисти на съперника. Добри са и ще стане хубав мач, сигурен съм.
 
- За варненци може да играе Себастиан Ернандес, с когото доскоро бяхте съотборници...
 
- Да, знам това. Както казах, Черно море имат добри футболисти, а сред тях със сигурност е Ернандес. Познаваме се отлично, играхме три години заедно. Той ще вдигне нивото на Черно море.
 
- Защо Лудогорец започна толкова трудно този сезон?
 
- Има много фактори за това. Сега обясненията са лесни, но първите мачове наистина бяха много мъчителни за нас. Промениха се много неща - треньора, половината титуляри си тръгнаха, дойдоха нови играчи. Вината не бива да се търси у някого конкретно - треньор, шеф, футболист. Проблемите са общи, ние сме колектив. От нас най-вече зависи какво ще се случи на терена. Започнахме зле, но трябва да забравим бързо това и да тръгнем нагоре.
 
- Не смяташ ли, че Лудогорец спечели всичко през последните години и отборът вече не е толкова гладен за успехи?
 
- Не е това. Най-големият проблем беше огромната промяна. Нека започнем с треньора. В началото той не познаваше отбора, не беше наясно с качествата на футболисти. Бруно Рибейро не знаеше нищо за българското първенство. Дойде сравнително късно, нямаше толкова време да реагира. Сега ни познава много добре, но в началото тренираше едва няколко играчи, тъй като чужденците и националите ги нямаше. Така закъсня подготовката, навлизането ни във форма бе трудно. Това обърка всичко, обърна го с главата надолу.
 
- Ако се срещнете сега с молдовския шампион Милсами, ще успеете ли да ги елиминирате?
 
- 1000%. Гаранция ви давам, че ще ги бием и в двата мача. Всички видяха, че сме далеч по-добрият отбор, но се срещнахме в Много неподходящ момент, физически не бяхме готови, липсваха ни някои играчи, всичко беше срещу нас. Ако в сегашната форма пак срещнем Милсами, нямат никакъв шанс.
 
- Смяташ ли, че Лудогорец пак е основният фаворит за титлата в България?
 
- Да, но ако не се стегнем, никой няма да ни даде купата даром. Трябва да работим, да напредваме. Имаме всичко необходимо за това. Аз имам договор за още две години с Лудогорец. Това значи, че искам да стана още два пъти шампион на България. Имам желание да печеля винаги, да побеждавам във всеки мач и турнир.
 
- Вярно ли е, че през лятото си бил трансферна цел на бразилския гранд Крузейро?
 
- Вярно е, че ми се обади агент, който ми каза за интереса на Крузейро. В Лудогорец обаче така и не дойде официална оферта от клуба, не се обадиха от ръководството му. Затова и нямаше никакво развитие. Крузейро са голям отбор, в последните години те станаха два пъти последователно шампион на Бразилия. Мениджърът ме уверяваше, че търсят футболист точно на моята позиция и аз имам идеалния профил. Няма да крия, че това предложение ми хареса много и имах голямо желание да играя за Крузейро. Оферта обаче нямаше.
 
- Възможно ли е да завършиш кариерата си в Лудогорец?
 
- Напълно възможно е, да. Ще ви призная, че в момента водим преговори за нов договор с клуба. Уточняваме последните подробности. Може би още до края на месеца ще подпиша с Лудогорец до 2019 година. Това означава, че спокойно мога да приключа с футбола в Разград.
 
- Чувстваш ли се голямата звезда на Лудогорец?
 
- Нека кажем, че добре осъзнавам каква е важността ми за отбора, феновете постоянно ми показват обич и уважение, което ме радва. Не е хубаво сам да говоря за себе си. Звезда е силна дума. Аз се опитвам да давам каквото мога за отбора, да съм на ниво, да помагам на по-младите. В Лудогорец има и много други отлични футболисти, скоро някои от тях ще бъдат лидери на тима.
 
- В Разград се събрахте много бразилци, какво мислиш за сънародниците ти, които дойдоха това лято?
 
- От всички най-бързо свикна Лукас Саша. Но това е нормално, защото той е играл в ЦСКА. Няма да им правя реклама, но освен отлични футболисти, те са добри момчета. Мисля, че клубът не сбърка с привличането им. Някои идват от много големи отбори, като Сао Пауло, Атлетико Паранензе. Трябва им само време за адаптация, другото ще го покажат на терена.
 
- Смяташ ли, че първенството е по-интересно и равностойно с 10 отбора?
 
- На мен лично не ми харесва, че шампионатът е само с 10 отбора, с които ще играем по четири пъти. Предпочитам по-голямо разнообразие, повече съперници. От друга страна, наистина засега мачовете са оспорвани. Прави ми впечатление, че всички са добре подготвени физически и се хвърлят срещу нас агресивно. Знаят, че Лудогорец е много техничен отбор и трябва да го извадиш от равновесие, за да спечелиш.