Фаворитите на Копа Америка 2015: Съкрушената Бразилия

галерия:

снимка: БТА/AP

След историческия срам на полуфиналите и в мача за третото място на Световното първенство миналата година Бразилия гледа към Копа Америка 2015 като спасителен пояс в стремежа да се отърси от разочарованието си.

Групите на Копа Америка 2015 можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Съставите на страните участници в турнира можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Топ 20 на звездните имена, които ще участват на Копа Америка 2015, можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Информация за друг фаворит на Копа Америка 2015 - домакинът Чили - можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

4142947

Бразилците са в нов състав с нов треньор и нови победи във вечерието на Шампионата на Южна Америка (плюс Ямайка и Мексико). Дунга запази схемата на предшественика си Луис Фелипе Сколари 4-2-3-1/4-2-2-2, но я прилага по-дефанзивно, имайки предвид какво се случи на Мондиал 2014 срещу европейските колоси.

В националния отбор вече няма определени неудачници като Фред, повикани са обещаващи нови лица, а резултатите в контролите са обнадеждаващи. Предпоставки за успешно представяне определено има, а и все пак, това е треньорът, който изведе тима до титлата през 2007 година.

4142950

В Бразилия липсва еуфория и гръмки приказки преди турнира, просто защото никой не смее да мечтае след онова 1:7 срещу Германия. Истерията около Мондиал 2014 нанесе непоправими поражения по самочувствието и реномето на бразилския футбол, така че поне в това отношение Копа Америка 2015 ще бъде съвсем различен турнир за „селесао“.

Откакто Дунга се завърна начело, постигна девет поредни победи в контроли, с което отново накара феновете да мечтаят. Сякаш са забравили, че при Сколари тимът също спечели девет поредни приятелски двубоя като репетиция за Световното първенство 2014...

4142951

Изненадващо или не, Тиаго Силва вече не е ключова фигура в защитата на Бразилия, за негова сметка титуляр е Миранда, който бе пренебрегнат на Мондиала, нищо че бе станал шампион на Испания и бе играл финал в Шампионска лига с Атлетико (Мадрид). Чудно защо обаче един от антигероите в полуфинала с Германия – Давид Луиз – запазва мястото си в единайсеторката...

Неймар отново е месия в Бразилия за националния отбор, този път ще играе и с капитанската лента, но ще има нови партньори в атаката, около които да организира играта на тима. Вместо импотентния Фред, този път ще гледаме Диего Тардели и Роберто Фирмино – единият е стрелец от Шандонг Луненг, а другият впечатли през изминалия сезон с екипа на Хофенхайм.

4097105

Впечатление в състава прави фактът, че Бразилия ще разчита отново на Робиньо в офанзивен план, което определено не е крачка напред за тима, но поне се очаква главни действащи лица да бъдат Уилиан и Филипе Коутиньо, макар последният да бе повикан само заради контузията на Оскар.

Неймар отново ще носи на плещите си отговорността да накара Бразилия да забрави не само за ужаса от Мондиал 2014, но и за разочароващото представяне на предишната Копа Америка – отпадане на четвъртфинал след изпълнение на дузпи срещу Парагвай.