Девет години откакто "Сантяго Бернабеу" аплодира Роналдиньо

снимка: Guliver/Getty Images

В рубриката "Незабравимите голове", Sporta.bg цели да ви припомни някои от най-забележителните попадения в историята на играта.

Футболът не случайно е определян за най-красивия спорт в света, тъй като чисто технически предразполага за атрактивни изпълнения от всякакъв тип.

През годините сме се нагледали на стотици шедьоври, изпълнени от всепризнати майстори на играта, като би било хубаво да си припомним някои от тях.

Днес се навършват точно девет години от паметния за всички фенове на Барселона двубой с Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", в който каталунците побеждават големия си съперник с категоричното 3:0 пред собствената му публика в столицата.

Две попадения за категоричния успех на 19 ноември 2005 година бележи легендарният Роналдиньо, който след почивката на два пъти поема топката от средната линия на терена и с брилянтни индивидуални акции изпраща кълбото зад гърба на Икер Касияс.

Вечерта на "Бернабеу" действително е историческа, защото след второто попадение на "кариоката" голяма част от привържениците на Реал Мадрид се изправят на крака, за да аплодират най-голямата звезда на противниковия тим - гледка, която рядко може да се види в двубой между "кралския клуб" и Барселона.

Един гол преди почивката бележи и камерунецът Самуел Ето'о, а Франк Рийкард записва една от най-големите си победи начело на "лос кулес".