Какво ни очаква в Шампионска лига тази вечер?

снимка: БТА/AP

Днес започват двубоите от третия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Всички в България очакват двубоя на Лудогорец с швейцарският шампион Базел, който обаче ще се играе в сряда.

Група Е:

ЦСКА (Москва) - Манчестър Сити

Рома - Байерн (М)

Тази група се очертава като една от най-равностойните. ЦСКА и Манчестър Сити ще изиграят два последователни мача, които ще определят съдбата на двата тима, които изостават в класирането. Миналият сезон "гражданите" постигнаха две победи срещу руския си съперник и сега ще търсят такива, за да имат шансове да излязат от групата. За ЦСКА се очаква титуляр да започне Георги Миланов.

Рома показа, че отборите ще трябва да се съобразяват с италианския тим. Най-голямото изпитание пред Тоти и компания ще бъде Байерн (Мюнхен) като ще покаже дали Рома имат сили за нещо в Шампионската лига. За Байерн Мехди Бенатиа може да излезе срещу бившия си тим. Проблемите на баварците са свързани с контузиите на Бадщубер, Тиаго, Швайнщайгер, Мартинес и Рейна. За отбора на Рома Сейду Кейта пропуска мача.

Група F:

Апоел - ПСЖ

Барселона - Аякс

Фаворитите ПСЖ и Барселона могат да осигурят своето класиране ако постигнат победи в следващите два мача. Барселона ще иска да трупа точки след загубата от ПСЖ. Каталунците няма да могат да разчитат на Бускетс, Дъглас и Томас Вермаелен. Френският гранд ПСЖ гостува в Кипър без Ибрахимович, Лавеци и Маркиньос.

Група G:

Шалке - Спортинг

Челси - Марибор

В тази група няма изявени фаворити след първите двубои. Следващите мачове на разменено гостуване обаче ще покажат кой ще се бори за второто място. Челси изглежда фаворит за първото място, докато Шалке и Спортинг ще се вкопчат в люта битка. За "сините" от Лондон Дидие Дргогба е под въпрос, докато Диего Коста, Рамирес, Шюрле и Микел са аут за мача с Марибор.

В състава на Шалке също има проблеми с отсъстващи като Гифер, Сантана и Фарфан. Роберто ди Матеи се завръща в Шампионската лига след като спечели турнира с Челси.

Група H

БАТЕ Борисов - Шахтьор (Донецк)

Порто - Атлетик (Билбао)

Последната група в Шампионската лига е най-малко интересна според повечето фенове, но все пак и тук се очакват много завързани битки. Порто е фаворит за първото място като слабата форма на Атлетик Билбао може да изхвърли отбора от турнира. Това означава че БАТЕ и Шахтьор ще се борят за второто място в следващите два директни сблъсъка.

Беларуси и украинци ще премерят сили в Шампионската лига. Украинските отбори изпитват проблеми от началото на кампанията, но проблемите в страна може би се отразяват по някакъв начин на концентрацията на футболистите. Двата тима излизат за първи исторически двубой между тях в евротурнирите. Порто едва ли ще срещне проблеми срещу баските, които имат едва пет точки в испанското първенство след осем кръга.