Лудогорец и Литекс ще завържат битката в А група

галерия:

снимка: Булфото

Днес ще се изиграе последният двубой от 9-ия кръг на родната А група. Един срещу друг излизат отборите на Лудогорец и Литекс. Двата тима ще премерят сили на "Лудогорец Арена" в Разград от 20:15 часа.

След изиграването на всички мачове от кръга Литекс заема третата позиция с 16 точки, докато Лудогорец има точка по-малко на пето място. Всяка една загуба на точки вече ще отдалечи двата тима от лидера ЦСКА, който е с 20 точки начело в таблицата.

Шампионите от Лудогорец навлизат в тежката серия с мачове на всеки 3-4 дена. Проблемът няма да бъде във физическата подготовка, колкото до психическата нагласа за преливане в мачовете от Шампионска лига към А група.

Само преди няколко дена Лудогорец направи страхотен двубой на "Анфийлд" срещу гранда Ливърпул и малко не достигна на българския шампион да си тръгне с точка.

Загубата в последната секунда би трябвало да мотивира футболистите да постигнат победа за феновете в шампионата. Очаква се Георги Дерменджиев да даде почивка на някои титуляри. Добрата резервна скамейка на тима ще бъде много нужна в този сгъстен цикъл от мачове.

В отбора има равностойни резерви на почти всички титуляри и това е техният шанс да се докажат пред треньорското ръководство.

4071587

Литекс обаче няма никакво намерение да се предава лесно. Краси Балъков вече похвали съперника като заяви, че ще излезе срещу най-добрия български отбор.

"Оранжевите" ще играят като с равен и ще търсят своя шанс за победа. Целта на тима е класиране в тройката и това минава през добро представяне в Разград. За Литекс има отсъстваши в лицето на Александър Цветков и Кирил Десподов.

В последният двубой между двата тима от А група имаше много напрежение и да се надяваме, че съдията Ивайло Стоянов няма да позволи да се покачва градуса на напрежението по време на самия мач.