Може ли Локомотив (Пловдив) да спре устрема на ЦСКА?

снимка: Булфото

От 20 часа днес ЦСКА излиза срещу Локомотив (Пловдив) в безспорно един от най-интересните мачове от 7-ия кръг на А група.

На "Лаута" "червените" ще започнат двубоя в ролята си на лидер в родния шампионат. С изключение на двубоя с Лудогорец, тимът на Стойчо Младенов показва добро лице от началото на сезона и съвсем логично има аванс от две точки на върха пред шампионите.

В същото време Локо (Пловдив) е колеблив и има само една победа от началото на шампионата, а последното поражение от Черно море с 0:3 бе особено неприятно. Така с актив от 6 точки пловдивчани заемат едва девета позиция.

Въпреки това те са труден съперник за ЦСКА и през миналата година им нанесоха две поражения в четирите срещи помежду им. Два от мачовете пък завършиха наравно.

Минус за "смървофете" тази вечер обаче ще се окаже липсата на Мартин Камбуров, който няма право да играе срещу бившия си тим. Новото попълнение Спас Делев също няма да е на линия за битката с "армейците". Другото ново попълние, което дойде на "Лаута" през седмицата - Янко Сандански, е включен от Неделчо Матушев в групата за двубоя.

Кадровите проблеми за Стойчо Младенов са свързани с отсъствието на до скоро контузените Венцислав Василев и Иван Стоянов. Те са възставновени, но останаха извън групата за мача. Аут са още Неманя Милисавлиевич и Сенриньо Мисиджан.

Друг доста интересен двубой от днешната програма на А група е този между Славия и Литекс. "Белите" започнаха сезона добре, но след това забуксуваха, а треньорът Милен Радуканов призна за напрежение. Тимът от "Овча Купел" има само пет точки и заедно с Черно море делят десетата позиция, което ги прави застрашени от изпадане. Представянето на "белите" срещу Литекс може да даде по-ясна картина на бъдещето на Радуканов начело на клуба.

С победата над Левски и то с 3:0 Литекс показа, че вече навлиза в отлична форма и се очертава като основен конкурент на Лудогорец и ЦСКА за призовите места. За да затвърдят добрите представяния обаче "оранжевите" трябва да си тръгнат с трите точки от Овча Купел.

За Славия аут са Георги Петков и Карлос Фонсека, докато Литекс ще бъде без Страхил Попов.

В останалите срещи Хасково приема Ботев (Пловдив) в търсене на втора победа в А група и отлепяне от дъното, а съседите в класирането Марек и Локомотив (София) ще се опитат да застигнат Левски, който вчера надви трудно Черно море и заема шеста позиция.