Бултрасите подкрепиха Цветан Василев

снимка: Булфото

Феновете на Ботев (Пловдив) отговориха на собственика на клуба Цветан Василев.

Вчера благодетелят на "канарчетата" публикува обръщение, в което се извини на привържениците за слабата игра на отбора и се закани да вземе необходимите мерки.

Василев заплаши с глоби всички, от които зависи представянето на тима, а санкциите са следствие от слабата игра и загубата от Левски за Купата на България.

В изявлението си бизнесменът подчерта, че в отбора има всички условия за перфектна работа, но поставените цели не са налице.

Както е известно най-голямата цел пред "канарите" е класиране в европейските клубни турнири, а Купата на България бе един от начините Ботев да играе в Европа наесен.

От Клуба на привържениците на Ботев (Пд) подкрепиха президента си, заявявайки, че между феновете и собственика има едно общо нещо и то е "невъзможността да прощаваме на никого бездушието, апатията и безотговорното отношение към клуба".

Ето и цялата позиция на бултрасите, публикувана без редакторска намеса:

До: Мажоритарния собственик на ПФК Ботев Пловдив, г-н Цветан Василев
 
Уважаеми г-н Василев, Не сме изненадани от реакцията Ви по повод слабия резултат и незадоволителното представяне на ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ. Надяваме се искрено, че това което сте заявили като позиция в обръщението Ви, сведено до вниманието на Председателя на Съвета на директорите на ПФК „Ботев" АД Юли Попов, до феновете на най-стария футболен клуб в България „Ботев Пловдив”, ще бъде изпълнено. За нас е чест, че вярвате в нас и сте разбрали, че любовта ни към клуба е нещо много повече от обикновена привързаност. За някои от нас, ботевистите, тази любов е започнала много отдавна, за други – от скоро, но ние сме убедени в силата й и ще я защитаваме на всяка цена. „Не помня началото, не съм бил роден. Няма да помня и края – ТОЙ е вечен....”, казва един от всички нас за Ботев Пловдив. А тези думи от своя страна казват всичко…
 
Търпението и разбирането са прекрасни човешки добродетели и за щастие ботевистите ги притежават. Ние ще продължим да подкрепяме отбора, защото сме преминали през множество тестове на времето. И ще подкрепяме така, както умеем най-добре – неподражаемо!
 
Но общото между нас и Вас, г-н Василев наистина е невъзможността да прощаваме на никого бездушието, апатията и безотговорното отношение към клуба. Вярваме, че ще положите усилия, поставените цели да бъдат изпълнени! С благодарност за професионална реакция и взетите мерки, изразени в обръщението Ви към всички жълто-черни привърженици от 13.03.2014 год.