Литекс и Черно море откриха плейофите с боево реми

галерия:

снимка: БТА

Отборите на Литекс и Лудогорец откриха с нулево реми плейофната фаза на родното футболно първенство в изтеглен мач от 27-ия кръг на А група, игран на Градския стадион в Ловеч.

Получи се много мъжки двубой с доста единоборства, но като цяло в мача липсваха положенията и съответно така и не се получи промяна в двете нули на светлинното табло.

Така “моряците” на Гонзо измъкнаха точка от втория във временното класиране на А група, след като варненци имаха две поражение от “оранжевите” през този сезон.

Варненци започнаха мача по-активно и създадоха 2-3 опасности пред вратата на “оранжевите” още в първите минути на двубоя.

Първо Георги Божилов опита удар от въздуха във 2-ата минута, който имаше сила, но не и нужната точност.

Само две минути по-късно отново нападателят на Черно море бе в центъра на събитията. Той получи топката на границата на наказателното поле и веднага отправи удар, но Евгени Александров внимаваше и спаси.

В следващата атака на “моряците” Стенли Окоро центрира остро, но стражът на Литекс излезе и пресече опасността, ловейки топката.

 4072583

Мачът продължи двуостро, като двата тима дебнеха съперника да допусне грешка. Постепенно Литекс изравни играта така се стигна до най-чистото положение в срещата през първото полувреме.

В 41-ата минута Момчил Цветанов центрира остро в наказателното поле, Джордан изпревари Кирил Котев и засече топката, но за негово съжаление - тя срещна десния страничен стълб зад вратаря на гостите.

След почивката темпото на игра лека спадна, зачестиха и единоборствата за сметка на игровото време, което бе накъсвано с нарушения и смени.

Все пак двата отбора показаха, че искат победата, разменяйки си по няколко опита да превземат вратите си, но всички те така и не се увенчаха с успех и до попадения в този мач не се стигна и двата тима си поделиха по 1 точка.