Литекс заяви твърди намерения за евроквота, не отписа и титлата

галерия:

Класиране за евротурнирите остава основната цел на Литекс за пролетния полусезон, единодушни бяха президентът на Литекс Трифон Попов и старши треньорът Златомир Загорчич. Двамата бяха част от делегацията на ловчанлии за подписването на спонсорски договор с телекомуникационния гигант Мобилтел.

Двете страни дадоха пресконференция, на която присъстваха още Млад талант номер 1 в родния футбол за 2013 г. Симеон Славчев и колегите му Страхил Попов, Уилмар Джордан и Евгени Александров.

"Оранжевите" са лидери в класирането след есенния полусезон, но не бързат да афишират амбиции за титлата в А група, за която големият фаворит през този сезон отново е двукратният шампион Лудогорец."Орлите" имат равни точки с Литекс, както и мач по-малко, но са след тях в класирането заради по-добрите си показатели в преките двубои.

"Целта остава класирането за евротурнирите. Титлата не е основната ни цел, но ако ни се отдаде възможност, ще атакуваме първото място", каза Трифон Попов след подписването на спонсорския договор с Мтел.

Президентът на ловчанлии изрази задоволство от работата на старши треньора Златомир Загорчич.

"Резултатите от работата на Загорчич са видни за всички. Доволни сме от него", каза Попов.

4065036

В Литекс са доволни и от управлението на президента на БФС Борислав Михайлов, който е единствен кандидат за поста на предстоящия конгрес на Футболния съюз в петък. "Щом Боби е единствен претендент за поста, значи хората са доволни от работата му. Ние също сме доволни", коментира Трифон Попов.

Златомир Загорчич пък заяви, че е уверен, че отборът му ще играе по-силно през пролетния полусезон.

"Направихме добра подготовка, очаквам Литекс да бъде по-силен през пролетта", каза Загорчич.

Младият специалист разкри, че основната цел през зимата е била да се изчистят грешките в защита, които отборът допускаше през есента.

"Вкараха ни 25 гола през есента и опитахме да изчистим грешките в отбрана. Нямаме проблем с това, че ще се играе в цикъл сряда - събота, мисля, че сме добре подготвени физически. Имаме 25 равностойни футболисти", каза още Златомир Загорчич.