Загорчич: Целта на Литекс е да играе в евротурнирите

снимка: Булфото

Старши треньорът на Литекс Златомир Загорчич заяви, че с футболистите ще направят всичко възможно, за да играят в евротурнирите през следващия сезон. Отборът от Литекс започна подготовка днес с 28 играчи.

"Започваме здраво да работим на терена и ще направим всичко възможно Литекс да играе в евротурнирите. Разполагаме с много добър състав, подсилихме се с Горанов и Асприля и вече имаме балансиран отбор.

Имаме възможност да направим големи неща тази година. Винаги има нещо, което може да се направи повече, но това ще остане за в съблекалнята. Там ще си говорим с футболистите. Имаме какво да подобряваме в играта си и на това ще наблегнем по време на подготовката", каза Загорчич, цитиран от БТА.

Литекс се раздели с двама играчи. Бразилецът Ванжер е трансфериран в отбор от родината си, докато халфът Станислав Генчев и клуба прекратиха отношенията си по взаимно съгласие.

"Има възможност за още едно-две попълнения, ако имаме нужда, но ще преценяваме в първите четири-пет дни от подготовката.

Трябва да видим в какво състояние са и тези, които се възстановяват от контузиите и започват тренировки, но засега двамата нови са достатъчни. Разбрахте, че от отбора си тръгнаха само Генчев и Ванжер", добави треньорът на Литекс.

Той коментира и ситуацията с Николай Бодуров. "Що се отнася до отсъствието на Бодуров, мисля че имаме достатъчно защитници. Показахме го в последните пет мача, когато играхме без него. Освен това имаме млади момчета от академията и ще разчитаме и на тях", коментира Загорчич.