Стоев: Гари Родригес въобще не е на дневен ред

снимка: БТА

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че няма представа защо се е вдигнал толкова шум около евентуалното привличане на звездата на Левски Гари Родригес. Според наставника на „орлите“ холандецът изобщо не стои на дневен ред и приоритетите на разградчани са съвсем различни.

„Никога не е стоял на дневен ред. Медиите преувеличиха нещата, защото едва ли не сме го били взели и всичко било уредено. Имаме много футболисти преди него в списъка, но заради добрите игри в Европа вече отборите искат повече пари от нас“, обясни Стоев в ефира на Канал 3.

„Ако бяхме побързали със селекцията, въпросните играчи вече щяха да са тук, но сега им искат нереално големи суми“, каза наставникът на Лудогорец, след което засегна темата „Лацио“, който е следващият съперник на разградчани в Лига Европа.

„Опитвам се да наложа италиански стил на игра в защита, трябва да сме по-компактни. Има ефект – допуснахме само два гола в Лига Европа. В Италия веднага се стремят да отнемат топката, а при нас невинаги се получава.

Ако искаме да си създадем сериозно име в Европа, сме длъжни да елиминираме Лацио. Тепърва започва трудното. Италианският футбол ми е любим и много добре познавам Лацио, като мисля, че натрупаният опит от този сезон ще ни помогне много срещу тях.

Мачовете с Базел бяха много показателни. Искам да играем като тях – да вдигаме нивото и да го успокояваме когато си поискаме“, каза Стоев и посочи най-трудният си момент начело на Лудогорец.

„Най-трудно ми беше срещу Слован и след това срещу Партизан. Но всичко започна от мача със сърбите, защото след това си повярвахме, че можем да направим нещо значимо. 2013-та беше най-добрата ми година със сигурност“, завърши Стоев.