Домусчиев за ЦСКА: Прости хора, как да им помагам?!

снимка: Булфото

Благодетелят на Лудогорец Кирил Домусчиев направи изключително интересно изказване при излизането си от Националния стадион "Васил Левски" след победата на отбора му с 2:0 над ПСВ (Айндховен) в Лига Европа.

За разлика от коментара си точно след двубоя, пред стадиона той засегна още две любопитни теми - отношенията си с ЦСКА и строеж на клубното съоръжение в Разград.

Sporta.bg припомня, че ЦСКА отказа на Лудогорец да тренира на "Армията" преди срещата с ПСВ и шампионите бяха принудени да използват стадиона на Левски - "Георги Аспарухов". Целта бе да се запази тревното покритие на "Васил Левски".

"Поредната българска простотия. Ние искахме да си платим, както платихме на Левски. Не мога да ги разбера тези хора. Прости хора са, за мене. Те не го дават от простотия и злоба. Как да им даваш на тези хора?! Как да помагам, докато има такива Стойчовци там, които взимат някакви колосални заплати, и не виждам с какво помагат на футбола", така Домусчиев коментира отказа на ЦСКА да предостави стадиона си на Лудогорец.

На въпрос дали след тази случка е размислил за намерението си да подпомогне финансово "червените", той отговори така: "Искам да се уверя в намеренията и възможностите на "ЦСКА Завинаги". Не обичам неща на парче. Ако дам пари, искам да съм сигурен къде ще отидат. Сигурно ще им помогна на хората, ще искам обаче да знам кое игрище съм построил, и ще пратя моите специалисти. Вие преценете колко струва едно игрище."

Кирил Домусчиев разкри и плановете си за новия стадион, който иска да построи в Разград.

"Аз ще инвестирам 16 милиона, общината трябва да даде четири. Те си търсят парите, въпросът е да има читав проект. В Разград са решили, че трябва да подкрепят явлението Лудогорец, въпросът е дали ще им дадат тези пари. Най-рано януари очаквам някакъв резултат за стадиона", сподели собственикът на "орлите".