Левски: Стойчо Младенов е несериозник

снимка: levski.bg

Ръководството на Левски осъди действията на феновете на ЦСКА, които вчера заляха с боя автобуса на тима по време на двубоя между двата тима от Елитната юношеска група.

Освен това от "Герена" окачествиха твърденията на Стойчо Младенов, който преди няколко дни заяви, че в Левски сеят омраза, за несериозни и абсурдни.

Левскарите поискаха БФС да вземе адекватно решение по казуса. Това е второ обръщение на 26-кратните шампиони към централата в рамките на 24 часа. Вчера Левски поиска служебна победа в първия осминафинал за Купата на България срещу ЦСКА заради участието в мача на Ивайло Чочев. На терена двубоят приключи при нулево равенство.

Ето и декларацията на "сините":

ПФК Левски остро осъжда действията на „червени” фенове вчера по време на срещата от първенството на Елитната юношеска група до 19 г. ЦСКА - Левски. Смятаме, че е недопустимо подобни неща да се случват по време на мач на подрастващите, където трябва да се възпитава любов към спорта и в частност към най-популярната игра.

Нецивилизовано е хора с бухалки, да ритат, блъскат и заливат с боя клубния автобус на противника. Безспорно е, че организацията на стадион „Българска армия” е на доста ниско ниво и ние апелираме за засилена охрана по време на юношеските срещи.

Само преди няколко дни старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов ни обвини в действия, които сеят омраза. В контекста на събитията от вчера, неговите твърдения са меко казано несериозни и абсурдни. Сигурни сме, че компетентните органи в БФС ще вземат адекватно решение по този случай.

ПФК Левски АД