Мъри: Собственикът решава колко ще остана

снимка: Булфото

Наставникът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов бе категоричен, че няма намерение да напуска клуба.

В последните седмици „жълто-черните“ преживяха тежки дни, след като изгубиха точки срещу тимове като Пирин (Гоце Делчев) и Любимец. Според Мъри успехът над Черно море за Купата на страната е крачка напред.

Ботев направи една стъпка напред, след като елиминирахме Черно море за Купата на България. Опитваме се и ние да намерим изход от игровата криза. Субективните причини са ясни. Комбинативните ни играчи като Огнянов и Неделев отсъстват, но това значеше, че и другите трябва да играят на тяхно ниво.

Необяснимо е да губим токи от Любимец и Пирин (Гоце Делчев), а същевременно да побеждаваме отбори от първата седмица. Ако не бяхме правили тези грешки, можехме и да бъдем в челото на таблицата", заяви Стоилов в предаването "Пред банята" по TV 7.

Той поясни, че основната цел пред клуба е участие в Европа и отново подчерта, че всички клубове страдат от лошото качество на терените у нас.

"Определено имаме и психологически проблем. Терените във футбола ни трябва да се оправят, смешно е качеството на терените в нашето първенство, но не искам това да звучи като оправдание за слабата ни игра. На този етап отсъствието на двама трима играчи, както и на Иван Цветков, се оказаха нерешени проблеми за нас“, добави Стоилов.

Според Мъри думите на спортния директор на Ботев, че специалистът може да отиде в Левски срещу 1 милион лева са шега. Старши-треньорът на „канарчетата“ още веднъж подчерта, че е поел ангажимент към клуба и ще го изпълни.

„Сашо Александров се е пошегувал за освобождаващата ми цена от 1 милион лева. Когато поема ангажимент, го изпълнявам, докато собственикът реши. Той е човекът, който ще прецени колко ще остана. Имаме отбор, база, отскоро и нов стадион. От мен се очаква да само да работя. Важно е да подобрим работата си върху представянето си като гости", заключи Стоилов.