Мартин Петров: Бях пред отказване, идвам в ЦСКА, за да играя

галерия:

снимка: Булфото

Отборът на ЦСКА официално представи най-новото попълнение на клуба - Мартин Петров.

 

Договорът на бившия национал е до 30 юни 2014 година, разкри изпълнителният директор на "червените" Александър Тодоров. Той добави, че се надява Петров да бъде картотекиран още за мача с Берое.

 

"Вчера подписахме договор с Мартин. Радостни сме, че той се завърна в своя дом. Той ще помогне на ЦСКА да постигне по-високи резултати", каза Тодоров при представянето на Петров.

 

Самият Мартин Петров заяви, че идва на "Българска армия", за да играе и с присъствието си да помогне на младите момчета в отбора.

 

"Смятам, че физическото ми състояние е добро. Все пак съм тренирал. Вярно е, че не съм играл отдавна, но се надявам да успея да вляза във форма, колкото се може по-бързо.

 

Идвам с една единствена цел - да играя. Нека не забравяме, че аз дълго време не съм играл и ми липсва игрови ритъм. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, както съм го правил във всеки клуб, в който съм играл", каза Мартин Петров.

 

 

"Пред мен стояха две възможности - или да се откажа от футбола, или да продължа. Какво по-добро от това да се завърна в клуба, от който тръгнах.

 

Бях решил да се откажа и споделих това със семейството си. Жена ми обаче ми каза, че не мога да се откажа, защото футболът е в сърцето ми. Това ме накара да размисля", разкри Марто.

 

"Идвам в ЦСКА с мисълта да играя. Не съм тук, за да отбивам номер и да се правя на звезда. Ще се опитам с опита си да помогна на младите момчета в отбора - както с присъствието си на терена, така и извън него.

 

 

Надявам се, че присъствието ми ще донесе някакви позитиви на ЦСКА, защото не е тайна за никого, че клубът се намира в трудно положение", добави бившият национал.

 

"Не мога да кажа със сигурност, но най-вероятно ще сложа край на кариерата си в края на сезона. Все пак не мога да кажа нищо със сигурност. Всичко зависи от това как ще се чувствам.

 

В началото на кариерата ми преди всичко беше футболът, но сега на първо място е семейството ми. Именно това беше причината да не дойда в ЦСКА още през лятото, а не пари или нещо друго", каза още Мартин Петров.