Батков се извини на Петев, разкри какво точно се случи в Левски

галерия:

снимка: Булфото

Тодор Батков даде днес пресконференция, на която изрази искреното си съжаление за станалото с Ивайло Петев. Той даде да се разбере какво точно се е случило и кои са факторите, които доведоха до инцидента с треньора и последвалите събития.

 

Той изброи в хронологичен ред всичко, което се е случило от равенството с Локомотив до вчерашната среща с феновете. Ето и какво точно каза собственикът на Левски:

 

Решението Йоканович да бъде освободен взех аз след мача с Локомотив, бидейки на летището, чакайки самолета за България. Споделих го със Сираков и Тонев, и Йовов. Няма да споменавам подробности, разделихме се като хора, сега беше прекратен и договорът.

 

Решението за разговори с Петев го взех аз. Беше опция още през лятото, но тогава дадох шанс на директорите да вземем чужденец треньор, доказал се с опит и с име. Йоканович беше едното предложени, други имена няма да споменавам. Реших да не поставям за обсъждане Петев, защото ни трябваше силен треньор за 100-годишнината. Благодаря на Йоканович за труда, който вложи в рамките на 2-та месеца и половина. Разделихме се като интелигентни хора.

 

По отношение на Петев, мое е ррешението, естествено след разговори със Сираков и Тонев, и със Йовов, който беше въздържал се. Тези разговори започнаха. Към 14:40 (в деня на обявяването), аз повтарях че трябва да говорим с феновете, а аз трябваше да пътувам за Хонг Конг. Аз ще се оправя с тях, с жеста (бел. поведението на Сираков). Такова отношение никога не съм имал. Разделихме се и реших, че всичко е приключено.

 

След като стана инцидента, не можех да оставя Левски. Отмених си пътуването и виждате, че съм тук. Вчерашната среща беше по моя инициатива като аз се надявах, че ще ги убедя ще подкрепим Петев още на тренировка. Той обаче се отказа и за това е прав. Дойдох с вече готово решение, което така или иначе беше съгласувано.

 

Инцидентът е срамен и нелеп, няма да правя разследване провокация ли е или спонтанен - гледах внимателно кадрите. Познавам трима и не мисля, че могат да са платени манипулирани или поръчкови. Три са факторите за това - изключително лошото представяне на Левски през 5-те години. Пълната липса на комуникация между мен и спортно техническото ръководство с феновете. Трето - заради цялата изнервеност, която е завладяла всички хора. Много нисък праг на въздържане, не искам да я квалифицирам, но това беше хулиганска проява.

 

Левски има старши треньор, има екип който ще води отбора. Имаме пълно доверие и стоим плътно зад него ние ръководството и феновете. Искам да призова всички, които обичат Левски, да подкрепят отбора в предстоящата тежка серия от 14 мача, а и след това. Аз съм убеден, че няма да се посрамим и ще оправдаем доверието.

 

Искрени извинения към този млад специалист. Разбирам мотивите му, въпреки моите уверения, въпреки всичко. Той се отказа да дойде на Герена. Пожелавам успех на ръководството, там са само наши кадри. Пожелавам успех на футболистите. И още повече да ни подкрепи. 

 

Съжалявам искрено за Петев, но това като че ли ни сплоти", коментира Батков.