Баждеков разкри откъде идват парите на "Герена"

галерия:

снимка: Булфото

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков бе на пресконференцията на собственика на Левски Тодор Батков, на която ръководството на Левски се срещна с феновете, за да бъдат изяснени недоразуменията между двете страни след резила със събличането и изгонването на Ивайло Петев.

 

Баждеков разкри колко струва издръжката на отбора до момента, както и че с малки изключения, клубът погасява задълженията си навреме.

 

"Досега оправяхме нещата с Йоканович и затова се и забавих. Вече прекратихме взаимоотношенията си с него", започна финансовият шеф на "сините".

 

"От началото на годината в Левски са влезли над 10 милиона лева - 5 милиона са от спонсори, а останалите пари са осигурени от собственика", разкри Баждеков.

 

"Към момента заплатите на футболистите са изплатени. Разплатили сме се за трансфери, имаме забавяния, но те не са повече от 15-20 дена в рамките на месеца", обясни той. 

 

"До средата на следващия месец ще влезем в ритъм за плащанията. С тези пари Левски съществува и колкото и да ни е трудно, си изпълняваме ангажиментите. Виждате какво се прави на базата и на стадиона", каза още Константин Баждеков.