Има ли платени фенове на "Герена"?

галерия:

снимка: Булфото

На днешната съвместна пресконференция на феновете на Левски и ръководството на тима говорителят на НКП Димитър Байлов и собственикът на клуба Тодор Батков бяха категорични, че няма платени фенове на отбора.

 

Единствената платена услуга е съществуващата вече няколко години практика привърженици на отбора да пазят за реда на стадиона. Всичко това обаче е с подписан договор, определени плащания, а феновете дори са лицензирали фирма за охрана, за да могат да охраняват сами мачовете на Левски.

 

Използвам момента, г-н Батков и г-н Баждеков са тук, Христо и той. Непрекъснато в медийното пространство битува много модерно наименувание "Платени фенове". Нарочно зачерквам темата.  Няма платени привърженици. Има фенове на Левски, които си вършат работата - регламентирано плащане и тн. Нищо повече от това няма - съществува само в болни мозъци.

 

"Не е имало да дойде на стадиона за пари. Гарантирам, че има хора, които взимат пари на заем, за да дойдат тук Разберете го - няма платени фенове от страна на ръководството", коментира Байлов, който беше подкрепен от Тодор Батков, който даде разяснения за охраната на стадиона по време на мачове.

 

"Това е така, от няколко години е известно положението между униформената полиция и нашите фенове. Тогава НКП се обърна към с предложение да осъществява самоохрана в размер на това, което плащаме на полицията.

 

"Съгласих се с идеята, помогнах им с каквото мога, те се регистрираха като охранителна фирма, получиха лиценз. Хората са лицензирани и действително по договор плащаме 15 хиляди лева на месец, Това е по-малко от това, което щяхме да плащаме на МВР", сподели Батков.