Моряшки шамар върна Лудогорец на земята (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Шампионът на България Лудогорец понесе второ поражение от началото на сезона, след като днес "орлите" бяха подчинени с 1:3 при визитата на Черно море в среща от 7-ия кръг на първенството.


Така Лудогорец прекъсна серията си от пет поредни победи под ръководството на Стойчо Стоев, като за новия наставник на шампионите това е и първа загуба в "А" група за този сезон. Черно море пък записа втора победа от началото на кампанията и събра актив от 10 точки, което изкачва водения от Георги Иванов отбор на шесто място в класирането.


Лудогорец остава с актив от 15 точки и поне засега начело във временното класиране, но с мач повече от Литекс, Ботев и Любимец.

 

Георги Божилов наниза две попадения в пазената от Владислав Стоянов врата, докато един гол за Черно море добави и Даниел Георгиев. Точен за "орлите" пък бе резервата Фабио Ешпиньо, който върна едно попадение чрез добро изпълнение на пряк-свободен удар.


Двата тима стартираха срещата предпазливо, като в 15' Георги Китанов бе принуден да улавя хубав удар на Мишел Платини. "Моряците" отговориха две минути по-късно, но Георги Илиев не успя да намери очертанията на вратата.


В 21' обаче трибуните на "Тича" изригнаха, защото Черно море откри резултата. Георги Илиев изведе Георги Божилов на добра позиция, а нападателят преодоля национала Владислав Стоянов за 1:0.

 


Между 30' и 40' "орлите" направиха опити да върнат попадението, но първо Георги Китанов пресече центриране на Мишо Александров, а малко след това Сашо Александров спря изстрел с глава на Козмин Моци


Малко преди почивката на "Тича" се стигна до дискусионна ситуация, а гол на Черно море бе отменен. Първо реферът Вихрен Манев свири нарушение за несъществуваща игра с ръка на Йордан Минев, а от последвалия фаул се стигна и до неправилно отменен поради засада гол на Александър Александров.


И след почивката Лудогорец продължи да се представя под нивото си, което позволи на "моряците" дори да подчертаят успеха си.


В 54' грешка в отбраната на "орлите" позволи на Георги Илиев да намери Георги Божилов, а централният нападател от чиста позиция вкара за втори път, покачвайки на 2:0. В 67' Лудогорец можеше да намали чрез Жуниор Кишада, но Георги Китанов атрактивно улови силния изстрел на бразилеца.

 


Постепенно се стигна до 71', когато Лудогорец се доближи и до разгром в днешния ден на "Тича". Симеон Райков финтира бранител на гостите и комбинира с Даниел Георгиев, който с прецизен удар по земя прати кълбото в мрежата на шампионите за 3:0.


От този момент нататък отборът на Лудогорец вече играеше за честта си, но шампионите можеха да инкасират и четвърто попадение в мрежата си. Резервата Даниел Младенов се озова очи в очи с Владислав Стоянов, но бившият нападател на Левски стреля по разочароващ начин над напречната греда.


"Моряците" бяха наказани за пропуска си, а в 80' влезлият като смяна Фабио Ешпиньо намали на 3:1. Халфът на Лудогорец стреля чудесно от пряк-свободен удар и насочи топката в долния ляв ъгъл, матирайки Георги Китанов.