Феновете на Тотнъм масово разузнават Тошко Неделев

снимка: Булфото

Няколко часа след грандиозната новина, че Тотнъм е предложил 5 милиона паунда за перлата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, феновете на „шпорите" започнаха масово да се интересуват от това кой всъщност е той.

 

Форумите и социалните мрежи се запълниха със съобщения и размяна на информация за Неделев, както и за българското първенство.

 

С типично английско невежество голяма част от привържениците на Тотнъм заявяват, че изобщо не са чували за Неделев, още по-малко за Ботев (Пд) и българското първенство. Без коментар.

 

Sporta.bg посочва, че не е странно, че някои англичани не само не знаят кой е Неделев и смятат, че българското първенство е на нивото на „park championship" - уличен шампионат. Понякога манталитетът на островитяните надделява над интелекта им, а и е ясно, че те се интересуват единствено от това, което се случва у тях и много не следят събитията на „континента".

 

Някои от феновете в един от форумите на Тотнъм посочват данните от Уикипедия за кариерата му до момента. Други считат, че цифрите с успеваемостта му - 7 гола за 9 мача от началото на сезона - са прекалено добри и „сигурно сестра му е писала информацията".

 

Според по-здравомислещите англичани Неделев трудно би се борил за редовно титулярно място, но ако си заслужава парите, спокойно би се утвърдил като един от най-важните играчи за дълбочината на тима.