ЦСКА отново не можа да зарадва "Армията" с победа (ВИДЕО и СНИМКИ)

галерия:

снимка: Булфото

ЦСКА не можа да зарадва около 10 хиляди привърженици на стадион „Българска армия" с първа победа през новия сезон и стигна само до 0:0 при домакинството си на Черно море.

 

„Армейците" държаха инициативата през по-голямата част от двубоя, но не създадоха нито едно чисто голово положение и рядко затрудняваха вратаря на „моряците" Георги Китанов. Най-близо до попадение за домакините стигна Марсиньо в 29-ата минута, когато нацели лявата странична греда след хубаво изпълнение на пряк свободен удар.

 

Възпитаниците на Георги Иванов изпълниха мисията си да не допускат загуба на „Армията" и с поведението си през целия мач доказаха, че са дошли да опазят мрежата си суха и почти не пробваха да търсят гол.

 

Героят за „червените" от мача с Берое Григор Долапчиев не можа да се включи в последния четвърт час, защото капитанът Валентин Илиев получи контузия и трябваше да бъде сменен принудително.

 

Освен Илиев, дебют за ЦСКА направи и Омар Косоко, като се понрави с техничните си отигравания, но като цяло не можа да повлияе позитивно на атаките на домакините.


Това бе 98-ми мач между „армейците" и „моряците" в А група, като ЦСКА има 63 победи, а Черно море - 12, като 23 срещи са завършили наравно. Головата разлика е 187:66 за „червените".

 

На „Българска армия" варненци имат само 2 успеха, 9 двубоя са приключили реми, а победите за ЦСКА са 49 при голова разлика 130:35.

 

Така ЦСКА записва трето поредно равенство в А група и продължава да няма победа с актив от 3 точки, като Черно море също е без успех, но само с 2 пункта и нито един отбелязан гол.

 

Стойчо Младенов очаквано заложи на Валентин Илиев в защитата, който направи повторен дебют с червената фланелка и изведе тима с капитанската лента на „Българска армия". Бруно Морейра и Ревсон отново заслужиха доверието на наставника, а в защитата личеше името на Ангел Грънчов вмест на Апостол Попов.

 

Наставникът на Черно море Георги Иванов остави на пейката българския национал Георги Илиев, а в игра срещу бившия си тим започна Михаил Венков на левия бек в ариегарда.

 

Пълните състави на ЦСКА и Черно море можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

През първото полувреме отново си пролича слабостта на ЦСКА в предни позиции, като „армейците" владееха инициативата, но трудно създаваха голови положения пред Георги Китанов.

 

Най-опасният удар по посока на вратата на „моряците" дойде в 29-ата минута, когато Марсиньо изпълни отлично пряк свободен удар пред наказателното поле, но нацели страничната греда.

 

Очаквано „червените" владееха повече кълбото, но играчите на Черно море не оставяха никакви пространства в собствената си половина. Отбраната на варненци се пропука в 44-ата минута и Емил Гъргоров остана непокрит в малкия пенал, като засече в мрежата центриране с глава отляво.

 

Попадението обаче беше отменено заради фаул в атака на Бруно Морейра, който изблъска с ръка в гръб Александър Александров и го повали на земята преди Бадема да прати кълбото зад Китанов.

 

След почивката тонът на двубоя остана непроменен и ЦСКА продължаваше да обсажда наказателното поле на Черно море, без обаче да създаде 100-процентово голово положение. Антон Карачанаков днес не можа да впечатли нито с пробив, нито с някой далечен изстрел.

 

Той отстъпи мястото си на терена в 61-ата минута за сметка на новото попълнение Омар Косоко, който веднага се понрави с хубав рейд и удар от дъгата на пеналтерията. Китанов обаче нямаше проблем да улови топката, а националът на Бенин до края на срещата демонстрира добра техника, но и липса на синхрон със съотборниците си.

 

Черно море продължаваше да играе с мисъл за запазване на резултата, а „армейците" не успяваха да намерят път през сгъстената отбрана на „моряците". По-притеснително за домакините беше положението на Валентин Илиев, който получи проблем в ахилеса си и напусна принудително в 78-ата минута.

 

Неприятната контузия на Илиев принуди Младенов да го замени с Апостол Попов и Екзекутора не можа да вкара в игра Григор Долапчиев. В 84-ата и 85-ата минута на срещата Симеон Райков и Бруно Морейра отправиха по един остър и опасен удар, но вратарите Черни и Китанов показаха майсторство и опазиха нулевото равенство.