Лудогорец не пожали Славия с резервите, викове "оставка" изпратиха Букарев (СНИМКИ)

галерия:

снимка: Булфото

Шампионът Лудогорец записа първа победа като гост през сезон 2013/2014 в А група, след като в лежерно темпо и предимно с резервите си надви Славия с 2:0 на стадиона в столичния квартал „Овча купел".

 

Още в 10-ата минута низвергнатият от бившия треньор на „орлите" Ивайло Петев Себастиан Ернандес откри резултата с атрактивно изпълнение на странична ножица - 0:1.

 

Това беше първият гол за Ернандес, който през миналата кампания не можа да оправдае стотиците хиляди, платени за правата му. Офанзивният халф имаше 8 мача в А група през миналата кампания, но сега успява да се разпише още при второто си появяване в игра.

 

Героят от мача с Партизан в сряда Михаил Александров реализира второто попадение във вратата на Георги Петков, като в 56-ата минута предреши изхода на сблъсъка в „Овча купел". Така Александров записа два гола на сметката си само в рамките на 4 дни, а миналата година завърши сезона в А група с 15 двубоя и 5 попадения.

 

Жуниор Кишада със самостоятелен пробив по левия фланг в 84-ата минута и с фамозен изстрел в горния ъгъл маркира крайното 0:3. Красивото попадение провокира феновете на стадион „Славия" да започнат да викат „Оставка" по адрес на младия специалист Асен Букарев.

 

Така Лудогорец вече има 6 точки в актива си и се изравнява на върха във временното класиране с Нефтохимик, Ботев (Пловдив) и Литекс, като „канарчетата" и „оранжевите" играят един срещу друг утре в дербито на 3-ия кръг.

 

Славия остава с 1 пункт и към момента продължава да бъде единственият отбор в елита, който все още не е отбелязал гол от началото на новия сезон. „Белите" са единственият тим, който е успявал да реализира 3 попадения срещу Лудогорец (при успеха с 3:2 на 24-ти март 2012) в един мач, но днес не показаха, че са способни на подобен подвиг.

 

„Орлите" пък вече имат на сметката си 13 гола от мачовете със Славия през последните 3 сезона и това е тимът, срещу който шампионите бележат най-много от 2011-та насам.

 

Наставникът на шампионите Стойчо Стоев беше заложил предимно на футболисти, които по-рядко получават шанс за изява на терена със зеления екип. Правеше впечатление присъствието на Себастиан Ернандес, Мичел Бургрзорг и Жуниор Кишада сред титулярите - триото беше поставено в немилост от предишния треньор Ивайло Петев заради слаби изяви през миналия сезон.

 

Теро Мантула, Шоко и Витиня отново заеха местата си в квартета в отбраната на Лудогорец, а на вратата застана Иван Чворович, който напоследък изцяло отстъпи титулярния си статут на Владислав Стоянов.

 

Влезлият като резерва в мача срещу Партизан в сряд Михаил Александров беше награден за победния си гол срещу „гробарите" с титулярно място на стадиона в „Овча купел", а капитанът Мирослав Иванов беше подпомаган от новото попълнение Фабио Ешпиньо в халфовата линия.

 

Славия излезе с най-доброто, с което разполага към момента, като Асен Букарев беше пуснал в игра триото от най-опитните играчи в А група - Чавдар Янков, Тодор Янчев и Христо Янев. По дясното крило им помагаше Галин Иванов, а единственият изнесен напред нападател Диего Невеш не впечатли с изявите си в бяло.

 

Квартетът в защита бе изграден от Филип Филипов, Виктор Генев (заменен принудително още в 14-ата минута от Стефан Велков), Живко Желев и Радослав Димитров, а на вратата застана твърдият титуляр Георги Петков.

 

През първото полувреме Славия не стоеше зле на терена и опитваше да се надиграва с шампиона на България, но отново демонстрира небрежност и липса на концентрация в защита, които струваха скъпо на „белите".

 

Още в 10-ата минута Себастиан Ернандес се отблагодари на Стойчо Стоев за гласуваното доверие и отбеляза ефектен гол след колективна грешка в ариегарда на домакините при защита на ъглов удар.

 

След центриране към далечната греда Ернандес беше оставен без опека и с прекрасно изпълнение на странична ножица промуши топката между краката на „бял" бранител, застанал неподвижно на страничния стълб - 0:1.

 

До края на полувремето Лудогорец организира още няколко скоростни контраатаки, които доведоха до удари на Миро Иванов, Ернандес и Кишада, но Петков не трябваше да се намесва решително.

 

Най-опасната ситуация за втори гол в актива на „орлите" дойде в 21-ата минута, когато Витиня центрира остро успоредно на голлинията, но Кишада не успя да засече топката в мрежата.

 

Славия имаше няколко изгодни възможности да изравни след пробиви по флановете на Галин Иванов и Радослав Димитров. Най-сериозното положение за „белите" беше пропиляно от Янев в 43-ата минута, когато той получи топката на 7 метра фронтално от вратата след пас на Иванов, но нацели напречната греда.

 

Вместо да търсят изравняването със свежи сили след почивката, играчите на Асен Букарев допуснаха отново по лековат начин да получат гол във вратата си. В 56-ата минута Кишада с технично подаване изведе Александров очи в очи с Георги Петков в наказателното поле и героят от мача с Партизан не сбърка - 0:2.

 

Славия определено беше стъписан след инкасирането на второто попадение, а Галин Иванов се провали в опита си да върне интригата в 65-ата минута. Крилото се оплете в собствените си финтове в наказателното поле на Лудогорец и изпусна момента да стреля или да подаде.

 

Половин час преди края на срещата беше ясно, че „орлите" няма да позволят изненади и ще удържат аванса си до последния съдийски сигнал, за да запишат първа победа като гост в новия сезон на А група.

 

В 84-ата минута Кишада увеличи резила на „белите" с прекрасен гол след самостоятелна акция по левия фланг и изстрел в горния ъгъл на безпомощния Петков - 0:3 и викове „Оставка" разцепиха тишината на стадиона в „Овча купел".

 

Славия пък разочарова привържениците си във второ поредно домакинство, след като в първия кръг допусна поражение с 0:2 срещу Берое.