Василев за мача с Пирин: Ботев винаги играе феърплей

снимка: Булфото

Вчера Ботев (Пловдив) стигна до 1:1 срещу Щутгарт, от което собственикът на тима Цветан Василев е останал доволен, като дори вярва, че неговият отбор може да отстрани немския гранд.

 

Въпреки позитивните отзвуци за "канарчетата", тимът неволно бе замесен в един от многото скандали в родния футбол. Причината за това е победата на тима със 7:1 над Пирин (ГД). След мача гостите бяха обвинени в симулативна игра, а Василев бе категоричен, че Ботев не играе извън правилата.

 

"Дали са играли симулативно?! Може би това са им възможностите. Гарантирам едно - Ботев играе феърплей във всеки мач", категоричен бе човекът, който върна пловдивчани сред най-силните отбори в България. Той коментира и това дали има смисъл от такива мачове.

 

"Първата стъпка в тази посока е направена - редуцирането на отборите, промяната в правилата. Вече вървят нещата в тази посока - има повече равностойни мачове и отбори, от което българският футбол има полза", сподели още Василев, а след това поздрави Лудогорец за играта срещу Партизан.

 

"Поздравявам Лудогорец, радвам се, че Кирил Домусчиев продължава да прави чудеса в един отбор, в който никога не е имало традиции. Прави му чест, като Дон Кихот е, като мен", каза собственикът на Ботев.