БФС в шах, ситуацията с Б група остава неясна

снимка: Булфото

Ситуацията около новия сезон в Б група остава неясна и след заседанието на Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз.

 

Sporta.bg припомня, че днесот Светкавица обявиха, че клубът няма да участва във втория ешалон, а отборите на Миньо (Перник) и Чавдар (Етрополе) имаха срок до 18 часа днес да картотекират футболисти за новияш шампионат.

 

Двата закъсали тима обаче го пропуснаха и сега в БФС са в шах само дни преди старта на първенството, което е този уикенд.

 

За четвъртък е насрочена нова сбирка в БФС. От централата призоваха двата клуба да имат свои представители на срещата, на която трябва да бъде изяснена ситуацията.

 

От БФС бяха обявили, че през новия сезон няма да включват нови отбори на мястото на отказали се, но хаосът в Б група може да промени това. Няколко клуба от В група вече заявиха готовност да играят в професионалния футбол. Сред тях са Дунав (Русе) и Пирин (Благоевград).

 

Решение на СТК - 30.07.2013г.:

 

Предвид пропуснатия срок който бе даден за картотекиране на представителните им отбори в „Б” футболна група за първенство 2013/2014, а по-точно 18.00 часа на 30.07.2013 година и липсата на всякакво обяснение за това от ръководствата на ПФК „Миньор” –Перник и ПФК „Чавдар” – Етрополе.


СТК при БФС призовава представляващия ПФК „Миньор” –Перник или упълномощено от него лице и представляващия ПФК „Чавдар” – Етрополе или упълномощено от него лице, да се явят на извънредно заседание на СТК при БФС.


Заседанието на СТК ще се проведе на 01.08/четвъртък/ 2013 година от 14.00 часа в заседателната зала на БФС, офис № 8 сектор „В” на Национален стадион „Васил Левски”.