Вълшебен гол на "червен" магьосник спаси ЦСКА под Аязмото

снимка: БТА

Абсолютният хит от края на миналия и началото на този сезон Берое изпусна да вземе скалпа на пореден роден гранд, след като тази вечер под Аязмото стигна до 1:1 в последен мач от 2-ия кръг на А група.

 

Героят на срещата беше Григор Долапчиев, който влезе в 82' и с първото си докосване отбеляза фамозен гол от 25 метра, донасяйки равенството на ЦСКА. Преди това Христов отбеляза за 1:0 в 64'.

 

Като цяло заралии имаха по-добрите положения, но бяха попарени от абсолютния шедьовър на Долапчиев. "Червените" имаха проблеми в атака, а новите Ревсон и Морейра не впечатлиха особено.

 

След равенството Берое събра 4 точки и се намира на 3-о място с актив от 4 точки, колкото има и Локо (Пд). От своя страна ЦСКА е с 2 точки на 9-о място.

 

Петър Хубчев не заложи на изненадата, като атаката беше поверена на Христов, а в защита беше отвърдената 4-ка от Крумов, Стойчев, Иванов и Пенев. Младенов направи няколко промени, като титуляри започнаха Морейра и Ревсон, а Абушев седна на пейката.

 

Срещата започна равностойно, като и двата отбора стигнаха до опасни центрирания в началните минути, но след тях не последва удар към вратата. ЦСКА държеше повече топката, но и двата отбора допускаха много грешки.

 

Едно от по-опасните положения дойде в 24', когато Черни се намеси неубедително при центриране на Илиев, но ударът на Андонов бе изчистен в корнер. След него Стойчев засече чудесно топката с глава, но тя мина на сантиметри от страничната греда.

 

Заключителните минути на срещата бяха в полза на гостите, които стигнаха до няколко интересни положения. От тях най-опасно беше в 42', когато Карачанаков се освободи и стреля силно, но Караджов успя да избие - 0:0 на полувремето след равностоен и тактически футбол от страна на двата отбора.

 

Втората част започна с по-умели действия на заралии, които започнаха по-често да поглеждат към вратата на своя съперник, а единствено Антон Карачанаков правеше някакви опити в нападение за своя тим.

 

Логично, домакините ставаха по-опасни и това доведе до 64', в която Менди допусна ужасяваща грешка, като подари топката на Илиев, а при последвалата контраатака той пусна към Христов, който с диагонален удар матира черни - 1:0 за Берое и първи гол за тима срещу ЦСКА в Стара Загора от 2006 насам.

 

След попадението домакините бързо можеха да стигнат до нов гол, след като Андонов изненадата Черни с удар от движение, но вратарят се намеси и успя да избие. Последваха нови опити на Берое, но без особен успех.

 

Така се стигна до 82', в която Младенов направи щастливата си смяна. Долапчиев смени Карачанаков и още с първото си докосване взриви "червената" част от стадиона - той получи топката и от далечно разстояние реализира рядко красив гол в горния десен ъгъл на Караджов за 1:1.

 

До края на срещата домакините опитаха да натиснат, но не стигнаха до опасно положения, а Черни се намеси отлично при няколко опасни центрирания в своето наказателно поле.