Ботев (Пд) стресна Щутгарт с гръмко 7:1 в Пловдив

снимка: БТА

Ботев (Пловдив) направи истиснско представление за своите фенове, след като на стадион "Христо Ботев" разби с 7:1 Пирин (Гоце Делчев) и се утвърди в челото на класирането на А група след два кръга.

 

"Канарчетата" можеха да спечелят и с много повече, но направиха куп пропуски. Головото шоу беше открито от Домовчийски (12), а до края на полувремето точни бяха Неделев и Огнянов. През втората част Анисе (50), Ромарио (72) и Педро (75) довършиха Пирин. Домовчийски обаче си отбеляза автогол 12 минути преди края.Ромарио с нов гол в края оформи крайния резултат

 

Въпреки пропуските Ботев игра страхотен футбол, и то с много променен състав, като загря по отличен начин за двубоя срещу Щутгарт през следващата седмица. Отборът вече има 6 точки в своя актив и е на върха заедно с Литекс. Пирин има една точка.

 

На самия мач са присъствали и емисари от Щутгарт.

 

Станимир Стоилов заложи на експериментален състав, като в мача играха Сърмов, Педро, Домовчийски, Артур, Джинич и Дяков. Това обаче не повлия на качеството на игра и Домовчийски с глава откри резултата в 12'. Само няколко минути по-късно обаче той пропусна на празна врата, нацелвайки горната греда.

 

Натискът доведе до нов гол в 30', когато Педро направи хубав пробив и пусна към Огнянов, който от своя страна намери връхлитащия Неделев - хубав удар и 2:0 за домакините. Малко по-късно и Дяков изпусна на празна врата.

 

До края на полувремето имаше време за още един гол, след като Огнянов в 43' се разписа с техничен удар покрай вратата. Мачът вече беше решен и Стоилов реши да извади Огнянов и Неделев още преди почивката, пускайки Ромарио и Анисе.

 

И двамата се отблагодариха на своя треньор през втората част, като Анисе заби топката във вратата след центриране на Галчев от корнер. Мъро дори засили огневата мощ, вадейки Спрокел, а на негово място пусна Костов. Той и Домовчийски се отчетоха с нови пропуски.

 

В 72' Ромарио се отчете с може би най-красивия гол до момента в първенството, след като от 23 метра буквално препарира Абдиков. Малко след него добрата игра на Педро беше подпечатана и с гол след центриране на Кортзорг.

 

Злощастен автогол си отбеляза Домовчийски, който в опит да избие центриране в наказателното поле той вкара с глава във вратата на Стаховяк. Това обаче нямаше значение, след като Ботев пропиля няколко ситуации, но в 90' Ромарио възстанови разликата и отбеляза за крайното 7:1.