Стойчо за инцидента с Цимбика: Заплаши ме, че щял да ми разпори корема с винкел и да ми извади червата

снимка: Булфото

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов разкри повече подробности за днешния изключително неприятен инцидент, в който той бе замесен.

 

Тази сутрин легендата на "червените" стана жертва на словесни заплахи за живота си от страна на бившия шеф в клуба Калоян Стоянов - Цимбика.

 

Веднага след това Младенов подаде жалба в полицията, а органите на реда реагираха светкавично, арестувайки бившия боксьор.

 

Екзекутора на Ливърпул даде показания за инцидента в Първо РПУ в София, а на излизане говори пред медиите.

 

Той сподели, че се притеснява както за своя, така и за живота и безопасността на семейството си след грозните сцени на "Армията".

 

"Притеснително е, това е ситуация, която няма как да подминем. "Българска армия" винаги е било място, където е царял ред и дисциплина, а това е вмешателство в работата. Аз така го отчитам, защото не може, който и да било в един момент да ми иска обяснение, когато аз завършвам тренировката, излизайки отвън. Мисля, че живеем в цивилизовано общество, мутренските години отминаха", каза наставникът на ЦСКА, като не пропусна да изкаже благодарността си към полицията, която по неговите думи е реагирала много бързо и адекватно.

 

"Какво стана? Имаше заплахи, каквото трябва всичко съм описал в обяснението. Оттук нататък всичко е в ръцете на полицията. Не искам да навлизам в подробности. Бях заплашен, от днес аз се притеснявам за живота си, както и за живота на моето семейство, могат да им посегнат, както на мен. Щели да им разпорят с винкел корема и да ми извадят червата. И други неща", сподели Стойчо Младенов.

 

"Главата ми и съзнанието ми не могат да го приемат това, да се случи в най-големия клуб в България. Не, няма удар срещу играч. Коментирахме с полицията въпроса за охраната. Ако те не ми помогнат за това, аз ще си взема охрана", добави треньорът на ЦСКА.

 

"Поводът е един футболист, който се появи на Панчарево. Всяка топка я бъркаше, момчето се оправда, че е от пътуването. Аз го приех като нещо нормално и казах, че не е за ЦСКА, а той бил доведен от Калоян. Чужденец е. Има удар към мен, по ръката. Опитах се да го успокоя, посегна ми. Това е", разкри Младенов.

 

"Никакви ножове няма, нещата трябва да са ясни. Не е вадил нож, заплаши ме, че щял да ми разпори корема с винкел, да ми извади червата, щял съм да видя какво ще ми направи след мачовете. Това са част от заплахите. За първи път ми се случва, надявам се да няма повече такива случаи. Шокиращо е", каза още Стойчо Младенов.