Новият ЦСКА с успешна репетиция преди старта на сезона

снимка: Булфото

ЦСКА постигна минимален успех с 1:0 над Сливнишки герой в приятелска среща, изиграна днес на терена в комплекс "Царско село" в столицата.

 

Единственият гол в мача отбеляза бразилският халф Марсиньо, който се разписа още в първата минута на спаринга. В течение на мача ЦСКА на два пъти удари и гредите, но втори гол във вратата на гостите така и не последва.

 

Така 31-кратните шампиони направиха генерална репетиция преди предстоящия първи кръг на първенството. В събота "армейците" приемат пловдивския Локомотив.


Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов можеше да разчита на някои от новите си футболисти, сред които Валентин Илиев, Емил Гъргоров, Рангел Абушев, Апостол Попов, Николас Байо и Асен Бойчев. Всички те попаднаха сред титулярите на Младенов, като сред стартовите единадесет стартираха още Томаш Черни, Марсиньо, Ивайло Чочев, Венцислав Василев и Антон Карачанаков.


Двубоят в комплекс "Царско село" започна вихрено, като "червените" откриха резултата след по-малко от минута игра. Венцислав Василев достигна една топка до аутлинията и центрира, а Марсиньо с глава засече кълбото и матира Минев за 1:0.


Три минути по-късно ЦСКА имаше нов шанс, но този път Рангел Абушев не бе ефективен. Секунди по-късно Марсиньо изведе Карачанаков на чиста позиция, но младият талант не успя да преодолее стража на противника.


В 16' Валентин Илиев получи неприятен удар в главата, а въпреки сигналите на лекаря, че той ще напусне, бившият национал остана на терена и продължи. В 18' и гредата помогна на Сливнишки герой, след като отново Марсиньо засече с глава центриране на Карачанаков, но топката срещна една от гредите.


В 25' Сливнишки герой също показа зъби, като гостите бяха близо до изравняване. Николай Иванов се озова на чиста позиция, но Томаш Черни показа класа и отрази.


Малко преди почивката Антон Карачанаков отново опита мерника си от пряк-свободен удар, като този път топката мина близо до дясната странична греда.


На почивката Стойчо Младенов извърши куп промени в своя стартов състав, като в игра се появиха Божилов, Хаджиев, Дюлгеров, Витанов, Грънчов, Илиянов, Петров, Попов и Долапчиев. Двама от тях - Дюлгеров и Долапчиев обаче напуснаха принудително едва 5 минути по-късно, бивайки заменени от Станко Йовчев и Фок.


През втората част многото смени на Стойчо Младенов оказа ефект, като качеството в играта на ЦСКА се понижи. Гостите дори успяха да създадат няколко добри шанса пред резервата Стоян Колев, но вратата на "червените" оцеля.


В 68' каращият проби Байо проби добре в половината на Сливнишки герой и центрира, но последвалият изстрел на Долaпчиев не намери целта. В 77' именно Долапчиев изведе Станко Йовчев на добра позиция, но нападателят на ЦСКА пропусна.


Пет минути преди края гредата отново помогна на Сливнишки герой. Този път Петър Петров насочи топката към мрежата на гостите, но младият футболист на "армейците" бе споходен от малшанс.