Локо (Пд) с лагер в Сандански преди дербито

снимка: lokomotivpd.com

Отборът на Локомотив (Пловдив) от вчера е в Сандански, където ще бъде на лагер до дербито срещу Ботев (Пловдив). То е в неделя от 14 часа на Националния стадион „Васил Левски” в София.

Вчера "черно-белите" за последно на Лаута, след което наставникът Александър Станков определи група от 22-ма футболисти за Сандански.

Извън разширения състав останаха третият вратар Александър Витанов, Ивайло Димитров – Шведа, Георги Коруджиев и отстраненият от представителния тим Станислав Маламов. В групата на черно-белите не е и Валери Георгиев, който още се възстановява след контузия.

Ето всички 22-ма футболисти, които ще се подготвят в Сандански:

Йордан Господинов, Кирил Акалски, Костадин Марков, Асен Георгиев, Диего Фераресо, Александър Тунчев, Йордан Тодоров, Тихомир Трифонов, Ангел Йошев, Ангел Грънчов, Аласан Н’Дайе, Стелиос Илиадис, Хамед Намуши, Дани Кики, Александър Якимов, Тижани Белаид, Здравко Лазаров, Мартин Камбуров, Станко Йовчев, Крис Гади, Жозеф Мендес, Спас Делев.

Нападателят на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров сподели очакванията си от предстоящото дерби с Ботев, което за първи път ще се проведе в София. Камбуров си припомни и какво е чувството да спечелиш срещу градския съперник и направи паралел между Ботев - Локо и Левски - ЦСКА - двете най0големи дербита на България по отношение на зрителския интерес. "Според мен пловдивското дерби е по-голямо като отражение върху феновете. Месеци наред след края му се говори за него, докато столичното се забравя за два дни. В Пловдив, след като си победил в дербито, се разхождаш като император по улиците, феновете те спират и те поздравяват. Е, след последните два мача не беше точно така, но съм имал и доста такива спомени през годините", казва Камбуров пред "Меридиан Мач". Камбуров разкритикува и новият формат на първенството, който започна вече. "Не разбирам за какво играят във втората седмица, а пък за първата през седмица ще има вечно дерби, пловдивско дерби. Така се губи от тръпката на очакването. Може би вариантът с 16 отбора беше по-добър, но от друга страна няма смисъл от присъствието на отбор като Нефтохимик в сегашното му състояние", разсъждава Камбуров. Той отдава думите на боса на Славия Венци Стефанов, че Локо е селски отбор със селски треньор на състоянието на афект, в което се е намирал след мача между двата тима. Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=477407