Може ли Лестър да изпусне титлата в крайна сметка?

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Скандалното равенство на Лестър 2:2 с Уест Хам в едно от дербитата през последния уикенд в английската Висша лига вдъхна надежда на Тотнъм, че все пак може да догони „лисиците“ в битката за титлата.

Лестър има 73 точки в актива си след 34 изиграни кръга – вече само 5 повече от Тотнъм. Манчестър Сити и Арсенал са трети и четвърти с по 60 пункта, като имат мач по-малко от двата тима пред себе си.

Оставащите четири двубоя на Лестър през сезона никак не са леки и поради тази причина за феновете на „шпорите“ има шанс, а Сити и Арсенал също може да се надяват тайно на някакво чудо.

На 24 април Лестър приема Суонси в най-лесния от предстоящите си мачове. На 1 май е гостуването на Манчестър Юнайтед, което никак няма да бъде леко, независимо че „червените дяволи“ може би ще пропуснат Шампионска лига и този сезон.

4155765

На седми май Лестър приема коравия Евертън в последното си домакинство в кампанията, а на 15 май финалът на сезона изпраща „лисиците“ на гости на Челси на „Стамфорд Бридж“.

Тотнъм има доста доста по-лесни съперници, но и неговите оставащи двубои не се очертава да са съвсем леки. Първо тимът домакинства на Уест Бромич Албиън, който на теория не си е гарантирал оцеляването, но е на 10 точки от зоната на изпадащите и няма да е под сериозно напрежение.

4155767

Следва голямо лондонско дерби на „Стамфорд Бридж“ на втори май (всички мачове на Тотнъм са след тези на Лестър), а на осми е последното домакинство за сезона – на Саутхамптън. В последния кръг Тотнъм има визита на Нюкасъл, който може би в този момент още ще се бори за оставането си в елита и е вероятно да изиграе двубоя на живот и смърт.