Пици: Най-важният мач в кариерата ми

снимка: БТА/AP

Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици заяви, че мачът със Севиля ще бъде един от най-важните моменти в кариерата му.

„Прилепите“ излизат тази вечер в първия кръг от полуфиналите на Лига Европа срещу отбора на Севиля.

45-годишният испанец, бивш нападател на Барселона, поема поста на треньор във Валенсия от миналата година. Опита му като треньор започва от 2005, когато е начело на Колон Санта Фе.

Пици отбеляза, че двубоят на „Рамос Санчес Писхуан“ тази вечер няма да определи крайният победител в сблъсъка.

„Не бих наблегнал толкова само на двубоя в Севиля, но това определено е един най-важните мачове както за мен така и за отбора. Трябва да си припомним историята на Валенсия, за да разберем, че това далеч не е малък отбор без традиции,“ коментира треньорът.

Нужно е да се фокусираме върху мача и да дадем всичко от себе си, за да се класираме на финала. Ако играем отлично и постигнем това, то ще означава много за всички в клуба. Не мисля, че има нужда да говорим за след това“, отбеляза испанецът.

Пици не забрави да спомене и за негативната серия на Валенсия като гост на Севиля. „Прилепите“ нямат победа от май 2004 година.

„През последните 10 година, всички треньори на Валенсия са се опитвали да победят тук, но неуспешно. Част от изпитанието когато гостуваш тук е не само отбора, а убийствената подкрепа на публиката „, заяви наставникът.

„Нашето намерение е ясно. Дошли сме за победа. Трябва да играем нашата игра и въпреки, че може би не сме фаворити, нищо не се знае на такъв етап от турнира“, посочи Пици.

Треньорът на „прилепите“ не пропусна да отбележи и това, че отбора му няма загуба от Севиля в двете срещи между тях този сезон.