Конте: Битката на два фронта ни уморява

снимка: БТА/AP

Наставникът на Ювентус Антонио Конте призна, че неговият отбор е уморен от битката на два фронта. Тази вечер „бианконерите“ излизат срещу Бенфика в първия кръг на полуфиналите на Лига Европа.

Юве са на прага да вземат титлата в Серия А и една победа тази вечер на „Ещадио де Луж“ би се отразила изключително добре на мотивацията им. „Бианконерите“ имат 8 точки аванс пред втория Рома.

Конте заяви, че е наясно срещу какъв сериозен съперник излиза. Миналата година Бенфика загуби финала на Лига Европа от отбора на Челси. Този сезон „орлите“ вече спечелиха титлата в Португалия и определено се стремят към второ отличие.

„Това е един уморителен, но и вълнуващ сезон за феновете на Ювентус. Борим се за титла в Скудето и Лига Европа“, коментира Конте.

„Трябва да изиграем 180 минути срещу един доста корав противник.“

„Победите не се постигат лесно особено срещу трудни отбори, но ще се опитаме да спечелим 2 купи до края на сезона. Бенфика спечели титлата в Португалия, което бе много важно за тях, но това се отнася и за нас“, добави треньорът.

„Жорже Жезуш върши много добра работа с отбора и това много ме впечатлява.“

Карлос Тевес остава под въпрос за мача, докато полузащитникът Артуро Видал със сигурност отпада за срещата след контузия в коляното.

„Тевез отново тренира, но ще изчакам до последно преди да взема решение дали ще играе“, отбеляза Конте.

„Видал е контузен. Ще го оставим да се възстановява и се надяваме да е готов до няколко седмици.“

Sporta.bg напомня, че финалът на Лига Европа ще се играе на 14-ти май, на новия стадион на Ювентус -"Ювентус Стейдиъм".