Стойчо Стоев: Не сме фаворити срещу Черноморец (Одеса)

снимка: Булфото

Тази сутрин българският шампион Лудогорец замина за Одеса за поредния си мач в Лига Европа. Възпитаниците на Стойчо Стоев потеглиха с чартърен полет от новия терминал на летището във Варна.

 

"Орлите" са еднолични лидери в група "B" с пълен актив от 6 точки след чудесните си победи срещу ПСВ Айндховен (0:2) и Динамо Загреб (3:0).

 

Следващото препятствие пред Лудогорец е украинският Черноморец (Одеса), а мачът е в четвъртък от 22:05 часа.

 

Официалната тренировка на разградчани ще бъде от 20:30 ч. тази вечер, а 30 минути по-рано Стойчо Стоев ще даде пресконференцията си преди двубоя.

 

Наставникът на "орлите" сподели преди заминаването на отбора, че очаква тежък мач в Одеса, като заяви, че Лудогорец не е фаворит.

 

"Определено очаквам труден мач. Това, което гледах, ми показва, че са сериозен отбор, типичен руски футбол, с много борба, единоборства, бързи, агресивни футболисти. Но нормално, така е в Лига Европа.

 

Надявам се, че ще излезем с чест от двубоя. Ясно е, че имаме по-добри позиции от някои от отборите, но не сме фаворит", каза Стоев.

 

"Нямаме време да страдаме, или изпадаме в паника. Мачът с Литекс е забравен. Извадили сме си поуките. Надявам се да изглеждаме по-добре в следващите мачове", добави специалистът.

 

"Не бих сравнявал отборите в групата, всеки един има своите футболни достойнства. Срещу всеки един не ни е било лесно. Надявам се така да продължаваме и за в бъдеще", завърши Стойчо Стоев.

 

Изпълнителният директор Ангел Петричев, който водеше делегацията на Лудогорец, също очаква труден двубой, като добави, че всички в отбора си дават сметка колко голям е залогът в този мач.

 

"Очаквам един много сериозен сблъсък. За тях е много важен този мач, за нас също е много важен. Надявам се да се поздравим с крайния успех", пожела си Петричев.

 

"Мисля, че момчетата си дават ясна сметка колко е голям залогът на този мач в Одеса. Очаквам да са пределно мобилизирани", каза още Ангел Петричев.