Потвърдено: Ботев (Пд) гостува на Щутгарт в Ашпах

Ботев Пловдив ще гостува на Щутгарт за срещата-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа на 8 август на стадион "Комтех Арена" в Ашпах.

 

Това става ясно от информацията за мача в официалния сайт на УЕФА.

 

Причината е, че клубното съоръжение на германския тим "Мерцедес Бенц Арена" е ангажирано същия ден с концерт на британската поп-звезда Роби Уилямс.

 

Стадион "Комтех Арена" е с капацитет 10 хиляди места и е изграден през 2011 година. На него домакинските си срещи играе четвъртодивизионния Зоненхоф-Гросашпах.

 

Този четвъртък, 1 август, пък е първият сблсък между "канарчетата" и Щутгарт, а двубоят отново е на стадион "Лазур" в Бургас.

 

Sporta.bg припомня, че Ботев (Пд) играе евромачовете си в Бургас защото стадион "Христо Ботев" няма лиценз за международни двубои. В момента обаче тече реконструкция на стадиона, като първо ще бъде направена нова трибуна „Изток". Ремоонтът на култовата трибуна вече започна и вчера бе налят първия бетон на съоръжението.

 

Пловдивчани инвестират огромни средства както в обновяване на целия стадион, така и в терени за децата и имат за цел базата в Коматево да е една от най-модерните в България.