Апоел (Тел Авив) показа по болезнен начин на Берое, че не готов за Европа (СНИМКИ)

галерия:

снимка: Булфото

Берое допусна изключително неприятно поражение с 1:4 като домакин от израелския Апоел (Тел Авив).

 

Недопустимите грешки в защита на домакините от Стара Загора и опитът, който гостите притежават в Европа се оказа с решаващо значение за крайния изход в двубоя.

 

Попаденията за Апоел реализираха бившият футболист на ЦСКА Лукас Саша в 5-та минута, който се отчете и с астистенци, Итай Шехтер в 61-та, а Омар Дамари се разписа на два пъти в 54-та и 61-та минута. За Берое пък се реализира Венцислав Христов в 25-та минута.

 

Над 10 хиляди изпълниха стадион „Берое" за първия мач от евротурнирите в Стара Загора след 27 години, но до голяма степен останаха разочаровани от факта, че любимците им се оказаха неподготвени за здрава европейска битка.

 

Гостите през цялото време играха сигурно и владееха събитията на терена, като за това естествено помогнаха и двата ранни гола. Берое имаше възможност да промени събитията в своя полза след намаляването на резултата и в началото на второто полувреме, но вместо това грешките в защита костваха нови два гола пасив.

 

Така реваншът след седмица в Тел Авив изглежда протоколен, а поуките от днешния двубой остават за Петър Хубчев и неговите футболисти.

 

Наставникът на Берое не можеше да разчита само на трайно контузените Елио Мартинс и Алберто Лоузейро.

 

Той избра на вратата да започне Иван Караджов, а пред него в зашита ще действат Иван Караджов, Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Владимир Зафиров и Весели Пенев. Атаката ще поведе опитния Георги Андонов, подпомаган от Венцислав Христов. Здравко Илиев и Давид Каядо ще действат по фланговете, а вътрешни полузащитнци ще бдат Елиаш да Силва и Игор Джоман.

 

Треньорът на гостите Ран Бен Шимон пък няма проблеми с контузени футболисти, а впечатление в неговия състав направи бившият футболист на ЦСКА Лукас Саша, който започна като титуляр и се оказа с ключова роля в срещата.

 

 

Двубоят започна кошмарно за домакините. Само след пет минути игра изключително груба грешка в защита доведе до гол за Аппоел. Иван Караджов излезе и изчисти една топка напред ниско по земята. Тя попадна на крака на Лукас Саша, който моментално отправи прехвърлящ удар от над 30 метра и прати топката в мрежата на старозагорци.

 

Само след 4 минути нова глупост в защита доведе до втори гол пасив. Роей Гордана отне топката в центъра на терена след груба грешка на Елиаш да Силва и елиминира отбраната на Берое с хубав пас към Омар Дамари, а вторият отбележи за 0:2.

 

Двата гола определено притесниха домакините, но постепенно те се отърсиха от шока и създадоха няколко опасности. В 21-та минута след разбъркване в наказателното поле на Апоел при един корнер Венцислав Христов стреля към вратата на Даниел Амос, но Бранко Илич застана на пътя на топката.

 

 

По-малко от минута по-късно Давид Каядо центрира опасно в пеналта, а Георги Андонов засече с глава, но неточно.

 

Все пак усилията на беройци дадоха резултат в 25-та минута. Тогава Пламен Крумов центрира от аутлинията близо до ъгловото флагче, Венци Христов се извиси и с глава намали резултата на 1:2.

 

Попадението за Берое сломи самочувствието на гостите и до края на полувремето заралии държаха инициативата, но за съжаление не успяха да сътворят някакви запомнящи се възможности пред вратата на Амос.

 

 

Втората част започна с превъзходство на Берое. В 51-та минута Владимир Зафиров можеше да изравни резултата след поредното добро центриране на Пламен Крумов, но ударът му мина на сантиметри покрай вратата.

 

В 54-та минута Апоел нанесе своя удар. Израелците проведоха образцова атака, Лукас Саша проби отдясно и пред погледа на цели трима защитнци на Берое намери Омар Дари на точката за изпълнение на дузпа. Дари беше безкомпромисен и се разписа за втори път в срещата за 1:3.

 

Кошмарът за Берое обаче не беше приключил. Ефективната игра на гостите даде резултат за четвърти път след час игра. В 61-та минута Омар Дари изведе Итай Шехтер зад отбраната на Берое с пас от собствената половина. Миналият през Суонси футболист пробяга цялата половина на старозагорци, гонен безуспешно от Веселин Пенев и пусна кълбото под плонжа на Иван Караджов за 1:4.

 

 

От тук насетне двубоят се доиграваше. Беройци не успяха да сътворят нищо запомнящо се пред Даниел Амос. Напротив, можеха да регистрират още някое попадение. В 80-та минута Шехтер излезе на отлична позиция, но се оказа, че е извършил нарушение и резултата остана непроменен.

 

В 89-та минута Давид Каядо се отчете с хубав шут от дистанция, но право в ръцете на вратаря, а с това бе сложена точка на спора.