Астана кацна в Бургас (ВИДЕО)

снимка: sports.kz

Тимът на Астана пристигна в Бургас, където утре ще се изправи срещу Ботев (Пловдив) в реванша от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Полетът на отбора от казахстанската столица продължи шест часа и половина, като имаше прекачване в руския град Астрахан.

 

Тази вечер чешкият специалист Мирослав Беранек и неговите футболисти ще тренират на стадион „Лазур", а преди заниманието наставникът на Астана ще даде и своята официална пресконференция.

 

Sporta.bg припомня, че Ботев и Астана излизат един срещу друг във втория мач помежду си утре от 20:30 часа в Бургас, а двубоят ще бъде предаван пряко по ТВ7.

 

Първата среща в Казахстан завърши с победа с 1:0 за българския състав, а ценното попадение отбеляза Томаш Иршак в 44-та минута. В края на мача пък „канарчетата" пропиляха възможност да вкарат и втори гол и да обезмислят реванша.

 

В същото време и Астана имаше своите положения, но не успя да порази вратата на Адам Страховяк и утре ще трябва да наваксва резултата.

 

Повече от 10 хил. привърженици на Ботев (Пловдив) ще подкрепят отбора в решителния сблъсък, а автобусите от Пловдив тръгват в ще отпътуват от стадион "Христо Ботев" в 13:30 часа в четвъртък, а не както беше обявено първоначално в 12:00 часа.

 

В същото време стана ясно, че специално заради мача полицията ще затвори пътна отсечка в районна на  стадион "Лазур", която ще бъде превърната в паркинг.

 

От 15:00 часа до края на мача Ботев - Астана, органите на реда в Бургас ще прекъснат движението от Хотел "Космос" към стадиона, като булеврда ще бъде използван за спиране на пловдивски автомобили.