А група отново е тук!

галерия:

снимка: Булфото

Днес започва новият сезон в А група. Това лято със сигурност е пренаситено от футболни събития. Само преди седмица приключи Световното първенство 2014, а междувременно стартира и българското участие в евротурнирите.

Въпреки това тези, за които футболът не е само Кристиано Роналдо и Лионел Меси, Байерн (Мюнхен), Манчестър Юнайтед или Ювентус, тръпнат в нетърпение за днешния ден, когато битките по родните терени започват. А те обещават, ако не толкова зрелищни, то поне да са интересни.

Родното първенство откриват отборите на Лудогорец и Хасково, като новакът в А група е домакин. Вече видяхме първия мач на шампионите, които без много напрежение смачкаха люксембургския Дюделанж с 4:0 и са спокойни преди реванша. Това ще им даде възможност да се концентрират върху двубоя с Хасково, за да стартират добре и в А група, а и за да готвят тима за тежките битки с Партизан.

Със сигурност Лудогорец е меко казано изявен фаворит и нещо друго освен победа би било истинска бомба. Но такава хвърли друг новак точно преди 12 месеца – Любимец, който дебютира в А група с успех над „орлите“. Сега Хасково ще се опита да повтори упражнението.

4103248

Самото присъствие на тимът от родния град на Григор Димитров буди достатъчно интрига, тъй като тимът ще играе отново в елита след пауза от цели 22 години. Срещата е с начален час 18:30.

По същото време ще играят Славия и Марек. „Белите“ ще опитат да докажат, че този път наистина имат сили за нещо повече не само на приказки, а няма по-добър противник от новака Марек. Дупничани прекараха шест години в изгнание по долните дивизии и сега са жадни за мачове на най-високо ниво, за да изтъркат ръждата на старите си успехи и славно минало.

4096219

В 19:30 часа пък стартира дербито на деня. Левски посреща Локомотив (Пловдив) на стадион „Георги Аспарухов“. И двата тима претърпяха сътресения и сблъсъка е повече от любопитен.

Това ще е първият официален мач на Левски, откакто той е на 100 години и ще се чака с голям интерес от „синята“ общност. „Сините“ са водени от испански специалист и се подсилиха с интересни състезатели и тяхното представяне ще бъде интересно. Левски не се представи добре в контролите, но днес е денят Х, в който ще се види докъде да стигнали 26-кратните шампиони и какво може да очакваме от тях през новия сезон.

4102010

Локомотив (Пловдив) пък е истинска енигма. Тимът претърпя сериозна промяна само дни преди старта на шампионата и освен треньора подмени почит целият състав. По тази причина очакванията не са големи и Левски се явява фаворит, но „смърфовете“ винаги могат да поднесат изненада. Сториха го и миналата година на „Герена“.

До началото на А група остават броени часове. Голямото чакане свърши!